Očekávané filmové premiéry roku 2014

sobota, 04. ledna 2014, 09:44 Marketing MediaGuru

Do kin letos míří řada filmů, vhodných pro marketing či kinoreklamu. Zde je jejich přehled.

V letošním roce se na plátnech kin objeví přes třicet nových českých filmů a řada zahraničních titulů. Premiéry budou mít filmy nejen známých českých režisérů, ale i ti debutující, jako jsou herci Ondřej Sokol, Jiří Mádl či Miroslav Krobot.

České premiéry

Rok 2014 otevře premiéra komedie Něžné vlny režiséra Jiřího Vejdělka, který je podepsán pod úspěšnými filmy Účastníci zájezdu, Václav či Ženy v pokušení.

V druhé polovině měsíce, 23. ledna, bude mít premiéru film Tomáše Vorla Vejška, jenž navazuje na předchozí film Gympl. Hlavní roli si opět zahraje Tomáš Vorel mladší, který se tentokrát urputně snaží dostat na Umprum.

Na konci ledna vstoupí do kin filmový režisérský debut herce Ondřeje Sokola – černá komedie s detektivní zápletkou s názvem Krásno.

Začátkem února se představí komedie Dědictví aneb Kurva se neříká režiséra Roberta Sedláčka, který tak pokračuje v příběhu filmu Věry Chytilové „Dědictví aneb Kurvahošigutentág“. Hlavní role se ujme Bolek Polívka.

Od 20. února bude k vidění i pokračování divácky úspěšného filmu Babovřesky Zdeňka Trošky. Jednička Babovřesků prozatím stále vede v seznamu prvních 20 filmů podle výsledků premiérového víkendu, kdy film zhlédlo více než 140 tisíc diváků a utržil 20 milionů korun.

Koncem února bude uveden slovensko-český komediální thriller Kandidát režiséra Jonáše Karáska, který vypráví příběh dvou měsíců kampaně před smyšlenými prezidentskými volbami.

V březnu se v kinech objeví snímek Fair Play Andrey Sedláčkové o dopingu sportovců v socialistickém Československu.

Další březnovou premiéru představuje komedie 10 pravidel s podtitulem Jak sbalit holku režiséra Karla Janáka, jenž je podepsán pod úspěšnými teenagerovskými komediemi Snowboarďáci a Rafťáci.

Svůj film tento rok představí také Petr Václav, režisér hraného filmu Paralelní světy. Jeho letošní novinkou je film Cesta ven, pojednávající o překážkách mladého romského páru ve snaze vést normální život. Debutující Jiří Mádl uvede v dubnu komedii Pojedeme k moři, do které obsadil Ondřeje Vetchého. Na začátku léta bude mít premiéru nový film Jana Hřebejka Zakázané uvolnění, filmová adaptace divadelní hry Petra Kolečka. Na konci léta vstoupí do kin hudební pohádka Jana Svěráka Tři bratři, filmová adaptace Minioper Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka. Vladimír Michálek přijde v září rovněž s adaptací, zfilmoval detektivně laděný román Barbary Nesvadbové Pohádkář. Na říjen je pak avizována premiéra režijního filmového debutu Miroslava Krobota Díra u Hanušovic – komedie o mladé ženě, jež místo kariéry učitelky vede hospodu na vesnici a hledá životního partnera.

Zahraniční filmy

Ze zahraničních titulů se mohou čeští diváci těšit na třetí pokračování akční komedie Postradatelní, dále na Transformers 4 či sedmý film Rychle a zběsile, naposled s hercem Paulem Walkerem, který se v listopadu loňského roku zabil při autonehodě. Pokračovat budou také Hunger Games a Hobit.

Zajímavé budou rovněž i další komiksové filmy: premiéru bude mít epická sága 300: Vzestup říše podle komiksového románu Franka Millera.

Stejně tak se představí filmové zpracování Millerova komiksu Sin City: Dáma, pro kterou se zabíjí, opět s Mickey Rourkem, Brucem Willisem či Jessicou Albou.

Pro dětské návštěvníky je přichystána premiéra filmu Lego, celý ze stejnojmenné stavebnice.

Dále se představí hraný film Bella a Sebastián, natočený podle slavného seriálu z roku 1965, nebo třetí pokračování rodinného filmu Noc v muzeu. Z animovaných filmů vstoupí do kin korejský příběh Vzhůru do pravěku!, kanadská Velká oříšková loupěž, americké Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana či Rio 2.

-kch-