Česká pošta vypisuje nový mediální tendr

pondělí, 28. dubna 2014, 17:07 Reklama MediaGuru

Česká pošta vypsala novou veřejnou zakázku na nákup médií v hodnotě 50 milionů korun.

Česká pošta vypsala veřejné výběrové řízení na plánování a nákup reklamního mediálního prostoru v hodnotě 50 milionů korun na tři roky. Vyplývá to z informací ve věstníku veřejných zakázek.

Veřejná zakázka je velmi podrobně popsána v tom, jaké podmínky musí agentury splnit. Požaduje např., aby agentura v posledních třech letech každý rok poskytovala služby mediálního plánování a nákupu pro minimálně čtyři objednavatele, přičemž finanční objem pro jednoho objednavatele byl min. 10 mil. Kč.

Jde tak o nový mediální tendr, předchozí výběrové řízení bylo Českou poštou zrušeno v lednu letošního roku. Předmětem minulého tendru bylo rovněž poskytování marketingových služeb týkajících se realizace marketingových kampaní – mediálního plánování a nákupu mediálního reklamního prostoru v hodnotě 50 milionů korun na dva roky.

Podle informací MediaGuru.cz se vítězem zrušené veřejné zakázky stala společnost AdExpres.com, patřící pod skupinu Konektor. Stávající mediální agentura Médea ale rozhodnutí napadla u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a výběrové zřízení bylo zrušeno. Česká pošta je tak stále klientem agentury Médea.

Česká pošta v loňském roce investovala v hrubých cenách do nákupu reklamy v médiích 16 mil. Kč, ukazuje monitoring Admosphere.

-kch-