Úřad vlády si na PR najímal Ivana Lackoviče

pondělí, 07. dubna 2014, 07:00 Aktuality, PR MediaGuru

Úřad vlády České republiky si v době vlády Petra Nečase najímal na poradenskou činnost v oblasti public relations, public affairs, mediální politiky a krizové komunikace konzultanta Ivana Lackoviče, který v minulosti působil ve skupině PPF či KKCG. Vyplývá to z nedávného uveřejnění oznámení o zadání zakázky na internetových stránkách Vlády ČR. Zakázka v hodnotě 1,7 milionu korun byla udělena v rámci jednacího řízení bez uveřejnění.

Podle  smlouvy, uzavřené v červenci roku 2012, měl Lackovič pro českou vládu odpracovat 80 pracovních hodin měsíčně, za což měl dostat 72 tisíc korun měsíčně. Administrativním výpočtem by si tak měl za dva roky vydělat 1,74 mil. korun. Jak pro MediaGuru.cz sdělilo tiskové oddělení vlády, doposud mu byla uhrazena částka ve výši 696 tis. korun bez DPH, což je částka nedosahující hodnoty podlimitní veřejné zakázky ve výši jednoho milionu korun.

Proč bylo zadání zakázky oznámeno téměř dva roky poté, tiskové oddělení vysvětlilo: „Jakmile byla novým současným vedením Úřadu vlády ČR zjištěna existence této smlouvy, byla naplněna povinnost ji zveřejnit, jak to vyplývá ze zákona o veřejných zakázkách. Bohužel neznáme důvod, proč nebyla dodržena povinnost uveřejnit tuto smlouvu dříve.“

-kch-