Makro spustilo k oslavě 50 let jubilejní týdny

úterý, 30. září 2014, 07:19 Aktuality, Reklama MediaGuru

Makro Cash & Carry ČR, česká dcera německé skupiny Metro, slaví letos 50 let od založení své matky. Komunikaci k oslavě zahájila společnost již v březnu, ale hlavní část kampaně probíhá v září a říjnu.

„Cílem kampaně je potvrdit naši pozici jako partnera pro nezávislé podnikání,“ uvádí Marcela Syrovátková, Head of Branding v Makro Cash & Carry ČR. „Během celého roku běžely prodejní akce k 50. výročí. Komunikaci zastřešila brandová kampaň se sloganem Vy & Makro. Jubilejní týdny, jak nazýváme aktuální kampaň v září a říjnu, jsou vrcholem komunikace. Jsou hodně zaměřené na zákazníky a prodej,“ dodává.

Makro

Kampaň spočívá v sérii 50 jednodenních nabídek, které jsou podpořeny reklamou v tisku, zejména v celostátních denících, v rádiu, na internetu a na sociálních sítích. Komunikaci doplňuje adresný mailing, ale i SMS zprávy. Důležitá je in-store podpora v podobě vlajek, plakátů, spotů na LCD displejích u pokladen a další POS materiálů. Akce začala 12. září a poběží až do konce října. Jednodenní akce podpoří vouchery se slevovými kupony.

Ve druhé polovině října Makro spustí výherní akci, ve které lze soutěžit o auto a řadu dalších cen. Současně řetězec pořádá roadshow se šéfkuchaři, kteří postupně navštíví všechny velkoobchody po celé republice. „Vždy od čtvrtka do soboty v nich budou vařit profesionální kuchaři z místních restaurací, včetně známých tváří jako Jaroslav Sapík, Radek Šubrt nebo Marek Hora,“ doplňuje Marcela Syrovátková.

Oslavy 50 let postupně přejdou do vánoční kampaně. Propojí je věrnostní program, ve kterém zákazníci sbírají body za nákup. Ty pak mohou směnit za slevy na 30 druhů zboží. Program potrvá až do konce prosince.

-kch-