Prima zvýší cenu reklamy minimálně o 5 %

středa, 29. října 2014, 16:26 TV MediaGuru

Televizní skupina Prima představí ve čtvrtek večer detaily své obchodní politiky.

Televizní skupina Prima, resp. její mediální zastupitelství Media Club, zvýší v příštím roce cenu televizní reklamy minimálně o 5 %. Vyplývá to z předběžných informací z přípravy obchodní politiky Primy na příští rok.

Prima zvýšení reklamních cen pro příští rok naznačila už na zářijové konferenci Flema. „Všichni zdražení očekávají. Chceme prodávat kvalitnější produkt a za odpovídající cenu. Je to o poptávce a o tom, kolik prostoru a s jakým prostorem a zaplněností pracujeme. Tomu přizpůsobíme obchodní politiku," uvedl v září obchodní ředitel Primy Petr Jelínek.

Konkurenční Nova oznámila, že pro příští rok zvýší cenu základního CPP na úrovni 5 %. Podobné navýšení se bude týkat také Primy. Změna ceny se bude odvíjet podle objemů jednotlivých klientů, měla by se pohybovat ve škále 5-10 %. 

Detaily své obchodní politiky představí Prima ve čtvrtek večer. Očekává se, že upřesní složení stanic pro příští rok (vedle Prima Group je zatím dosud potvrzená jen TV Óčko). Prima zároveň plánuje od příštího roku prodej rádiové reklamy (vlastní stanice a Rádio Impuls), novinky se týkají i prodeje online reklamy. Media Club navíc nevylučuje rozšíření prodeje i na tištěná média.

-mav-