Rheinische Post se po Česku stahuje i ze Slovenska

úterý, 14. října 2014, 18:02 Aktuality, Tisk MediaGuru

Německá mediální společnost Rheinische Post se po loňském prodeji svých vydavatelských aktivit v Česku stahuje i ze slovenského trhu. Prodej svého 50% podílu ve vydavatelství Petit Press oznámila ve středu odpoledne.

„Rheinische Post ukončila dohodu o prodeji 50 % ve slovenské společnosti Petit Press. Kupujícím je dceřiná společnost slovenské soukromé agentury SITA. Dohoda vstupuje v platnost, protože PSIS, druhý poloviční vlastník, neuplatnila své předběžné právo na odkup podle platného slovenského zákona,“ stojí v oznámení mediální skupiny Rheinische Post.

Podle Johannese Werleho, managing directora RBVG a dřívějšího předsedy představenstva skupiny Mafra, navazuje odchod ze slovenského trhu na loňský prodej českých aktivit (prodej skupiny Mafra společnosti Agrofert). Rheinische Post se teď více zaměří na německé mediální aktivity a růst v digitálním segmentu.

Petit Press je vedle deníku Sme vydavatelem novin pro maďarskou menšinu Új Szó a anglicky psaných The Slovak Spectator. Vydává také několik časopisů.

-mav-