Doména TV4You není z rozhodnutí soudu dostupná

čtvrtek, 01. ledna 2015, 08:10 Internet & Mobil MediaGuru

Komerční televize Nova uspěla u soudu s žádostí proti službě TV4You.

Doména aplikace TV4you, která umožňuje sledovat televizní stanice volně dostupné v pozemním vysílání na mobilním zařízení, je nedostupná. Podle televize Nova se tak stalo po žádosti komerčního vysílatele proti provozovateli aplikace, spolku in4You. „Soud vyhověl našemu návrhu na předběžné opatření proti spolku in4You, který bez příslušných práv nakládal s naším vysíláním. Na základě rozhodnutí byla znepřístupněna doména TV4You,“ uvedla mluvčí televize Nova Anna Suchá.

Jde tak o další krok proti TV4You. Její aplikace už byla stažena z nabídky společnosti Google v průběhu listopadu. Google tak zareagovala na podnět komerčních provozovatelů vysílání, kterým se nelíbí, že aplikace šíří jejich obsah bez svolení vysílatelů.

Provozovatel služby na facebookových stránkách uvedl, že doména TV4you.cz byla technicky znepřístupněna ze strany českého registrátora. "Jedná se o bezprecedentní krok omezující právní řády ČR. TV4you připravuje kroky vedoucí k nápravě. Omlouváme se všem za to, ze služba není dostupná. Nemůžeme za to," píše v prohlášení.

Sdružení několikrát uvedlo, že se nedopouští ničeho nekalého. „Nic nevysíláme ani klasickým, ani převzatým vysíláním,“ zdůraznil Jiří Balvín, bývalý generální ředitel ČT, který je se sdružením spojený. Argumentuje tím, že v případě služby TV4you nejde o vysílání, ale o technické řešení umožňující sledovat program na mobilním zařízení.

Komerční televize a Česká televize považují službu za nelegální. Jsou přesvědčeny, že internetový přenos televizního vysílání vyžaduje souhlas původního vysílatele. FTV Prima na podzim uspěla u soudu s žádostí o vydání předběžného opatření na vyřazení programů Primy z nabídky TV4you.

-mav-