Seat: Investice do marketingu plánujeme navýšit

pondělí, 02. února 2015, 13:00 Marketing MediaGuru

Španělská automobilová značka pokračuje v roce 2015 s osvědčeným mediamixem.

Seat je vedle Audi další značkou koncernu Porsche ČR, která plánuje letos silnou marketingovou komunikaci. Stejně jako v loňském roce bude španělská značka sázet na kombinaci kontinuálního sponzoringu s komunikací na internetu. Letos navíc plánuje své investice do marketingu navýšit.

Ve středu zájmu: atletika

Seat se dlouhodobě spojuje s atletikou, mezi její ambasadory patří například Barbora Špotáková či Pavel Maslák. Letos využije zejména svého partnerství s Českým atletickým svazem a svou komunikaci zaměří na Halové mistrovství Evropy v atletice, které se bude v březnu konat v Praze. Již od podzimu je značka uváděna jako partner na printových vizuálech kampaně akce, dále toto téma komunikuje na svých sociálních sítích, kde vypsala rovněž soutěž o vstupenky. „V oblasti mediální komunikace připravujeme sponzorské spolupráce s weby a televizí, které se budou dané akci ve svých speciálních vydáních a pořadech věnovat,“ přibližuje Filip Stoulil, Marketing & Sales Coordinator Seat.

Na dobu mistrovství nasadí Seat flotilu 28 vozidel Alhambra a Leon ST, které budou sloužit pro přepravu sportovců a hostů akce. Na místě, v O2 Aréně a OC Harfa, připravuje navíc rozsáhlou aktivaci. „V OC Harfa připravujeme promoakci s cílem oslovit a pobavit návštěvníky v naší fanzóně, jejíž součástí bude samozřejmě představení vozidel SEAT a  dále široké spektrum aktivit,  atletických soutěží pro děti i dospělé, a to jak fyzických, tak digitálních,“popisuje Filip Stoulil.

Posílení značky v oblasti motorsportu

Značka letos rovněž posiluje své sponzoringové aktivity v oblasti motorsportu. Letos se spojila na závod evropských závodních vozů ETCC s Petrem Fulínem, dvojnásobným vítězem této série, který letos pojede s vozem Leon Cup Racer.

Seat Leon Cup Racer pro Petra Fulína na ETCC
Seat Leon Cup Racer pro Petra Fulína na ETCC

Zimní i letní roadshow

Již nyní odstartovala zimní roadshow se 16 zastávkami po českých lyžařských střediscích s cílem podpořit nový allroad model Leon X-Perience. Na léto je plánována další roadshow, tentokrát ale na podporu nového vozu Seat Ibiza se zaměřením na ženy a rodiny s dětmi.

-kch-