Česká pošta opět vypisuje mediální tendr

středa, 06. května 2015, 13:55 Marketing MediaGuru

Česká pošta vypsala novou veřejnou zakázku na nákup médií v hodnotě 50 milionů korun.

Česká pošta ve středu vypsala nové veřejné výběrové řízení na plánování a nákup reklamního mediálního prostoru v hodnotě 50 milionů korun na dva roky. Vyplývá to z aktuálních informací uvedených ve věstníku veřejných zakázek.

Hodnota zakázky odpovídá tendru, který Česká pošta vypsala také v dubnu loňského roku, doba plnění je však tentokrát zkrácena o rok. Loňské výběrové řízení bylo následně v červenci zrušeno. Podobně tomu bylo i u předchozího tendru, který byl vypsán a následně zrušen. Podle informací MediaGuru.cz se vítězem této zrušené veřejné zakázky tehdy stala společnost AdExpres.com, patřící pod skupinu Konektor. Mediální agentura Médea ale rozhodnutí napadla u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a zakázka byla následně zrušena. Znovu byla zakázka vypsána v dubnu 2014, ale protože zadavatel neobdržel žádnou zakázku, byl tendr opět zrušen. Na základě nové zakázky byla loni v listopadu uzavřena smlouva se společností VivaKi Czech Republic, a to na dobu 18 měsíců.

Česka pošta se v minulém týdnu stala tématem výměny názorů ministra financí Andreje Babiše s ministrem vnitra Milanem Chovancem. Podle deníku E15 Babiš odsouvá jednání o zákonu o poštovních službách mimo jiné kvůli přetrvávajícímu působení Marcely Hrdé, současné generální ředitelky TV Barrandov a místopředsedkyně představenstva agentury Médea, v pozici poradkyně České pošty. V této souvislosti Babiš také požaduje detaily smluv marketingového poradenství a IT.

Hrdá ještě před nástupem do Soukupovy společnosti stála ve vedení pošty, jejím nadřízeným byl v té době ministr vnitra Martin Pecina. Od poloviny února loňského roku je také součástí týmu poradců současného ministra vnitra.

-kch-