Coca-Cola dále posouvá oslovení spotřebitelů

středa, 13. května 2015, 10:15 Reklama MediaGuru

Coca-Cola přichází s dalším stupněm personalizace, tentokrát oslovuje nevidomé.

Značka Coca-Cola pokračuje v personalizaci, kterou uplatňuje ve své komerční komunikaci. V roce 2011 s ní začala v Austrálii, kde poprvé nahradila na obalech logo křestními jmény, o dva roky později tak učinila i v Česku. Loni se místo jmen objevily úryvky písní. Coca-Cole se tím podařilo dodat svým lahvím a plechovkám osobnější rozměr.

Nyní posouvá Coca-Cola svou personalizaci o něco dál. Na argentinském a mexickém trhu ji zpřístupnila nevidomým, když na etikety nechala vyrazit různá jména Braillovým písmem. V Argentině aktivaci spojila se slavným fotbalovým týmem nevidomých „Los Murcielagos“, v Mexiku spolupracovala s nadacemi Fundación ProCiegos a Fundación Cinépolis.

S personalizací se však značka Coca-Cola neomezuje jen na etikety. V loňském roce si v Izraeli vyhrála s  dvěma miliony lahví, z nichž každá měla zcela unikátní design.

Rok předtím využila pro změnu možnosti 3D tisku, s nímž vytvářel zmenšeniny zákazníků.

To, že personalizace funguje, ostatně nedokazuje na trhu jen Coca-Cola. Personalizovanou etiketu se jménem využila loni na podzim na britském trhu i Nutella a strhla tím nebývalý zájem. Ve chvíli, kdy obchodní dům Selfridges navíc omezil její prodej jen na kamenné obchody v Londýně, Manchesteru a Birminghamu, vyvolalo to v oblastech mimo zmíněná města paniku.

 

-kch-