P&G podpoří lokální kampaní mladé sportovce

středa, 10. června 2015, 11:56 Aktuality, Reklama MediaGuru

Společnost Procter & Gamble, jež je jedním z hlavních mezinárodních olympijských sponzorů, spustila ve spolupráci s obchodním řetězcem Tesco na českém trhu kampaň na podporu mladých sportovců. Podobný koncept se v příštích měsících objeví také v Polsku a Maďarsku. „Jedná se o regionální koncept, který si každý trh adaptuje podle svých potřeb,“ přiblížil pro MediaGuru.cz manažer korporátní komunikace společnosti Procter & Gamble Juraj Králik.

Výrobce značek Ariel, Jar, Lenor nebo Pampers věnuje 1 % z ceny každého výrobku, zakoupeného v prodejnách Tesco i v e-shopu itesco.cz, České olympijské nadaci. Vybrané peníze by měly umožnit každému dítěti ze znevýhodněného prostředí provozovat sport. Kampaň, jež poběží do 21. července, bude k vidění v tisku, na internetu a na sociálních sítích. Silně zastoupená bude také v místě prodeje. „Předpokládáme, že bychom mohli vybrat 700 tisíc korun,“ dodal Juraj Králik. Na přípravě se podílela kreativní agentura Grey a PR agentura Neopublic Porter Novelli.

13930_PG_Tesco_Charity_PPT_prezentace.indd

Procter & Gamble se s podporou sportu spojuje zejména na mezinárodní úrovni. Už od roku 2012 komunikuje v době olympiády prostřednictvím kampaně „Děkuji, maminko!“, s níž počítá i pro nadcházející olympiádu v brazilském Rio de Janeiro. Aktuální kampaň představuje lokální podporu činností Českého olympijského výboru, což podle jeho marketingového ředitele Marka Tesaře není zcela standardní.

-kch-