Nadace O2 využívá YouTubery pro SmartUp

čtvrtek, 09. července 2015, 07:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Nadace O2 se na podporu svého projektu SmartUp, jenž odstartoval letos v květnu, spojila s českými YouTubery. S nimi nabádá mladé lidi do 26 let, aby se nebáli přihlásit svůj nápad s cílem zlepšit něco v jejich okolí. Program jim kromě finanční podpory nabízí také rozvoj dovedností díky řadě vzdělávacích kurzů.

Ke spolupráci si Nadace O2 vybrala Stejka a Shopaholic Nicole, kteří projekt postupně představili svým fanouškům a pak společně s nimi vymýšleli nápady, které by stálo za to přihlásit. Kampaň s Youtubery běžela současně i na Facebooku a dosáhla přes 400 tisíc zhlédnutí.

Koncept kampaně vytvořil tým Nydrle+Semelak, in-house reklamní agentura O2. „Od začátku nám bylo jasné, že především výběr médií bude klíčový. Naší cílovou skupinu, tedy mladé od 15 do 26 let, není jednoduché zasáhnout. Jedná se o náročné publikum, které moc neřeší klasické reklamní formáty a hledá autentický obsah," říká Jáchym Jakeš, Idea Director Nydrle+Semelak.

SmartUp dále komunikuje v tisku a prostřednictvím bannerů na internetu. Kreativní koncept využívá pixelovou grafiku, hlavními hrdiny kampaně jsou Hanka a Karel, jejichž projekty Nadace O2 v minulosti podpořila.

-stk-