Super Bowl letos sází na známé tváře

sobota, 06. února 2016, 08:55 Reklama MediaGuru

V reklamách Super Bowlu se objeví Schwarzenegger, Walken, Neeson, Dafoe nebo Mirrenová.

Letošní finále ligy amerického fotbalu NFL – zvaném též Super Bowl – bude podle odhadů sledovat v neděli na 260 milionů lidí, což je přibližně 80 % populace USA. Není tedy divu, že reklamní zadavatelé tohoto drahocenného času chtějí využít a nebrání se utratit ani 5 milionů dolarů za 30 sekund času. Oproti loňsku se cena pro půlminutový spot zvýšila o 11 %, v období 2005–2014 vzrostla o 75 %, přičemž počet odvysílaných reklam se zvýšil ze 76 na 83. Neobvyklé přitom nejsou ani minutové a delší spoty. Někteří zadavatelé investují do Super Bowl i více než 10 % svého celoročního mediálního rozpočtu.

Druhou věcí je, kolik zadavatelé investují do samotné tvorby kampaně. Na Super Bowl neváhají zaplatit herecké tváře jako Helen Mirrenová, Arnold Schwarzenegger, Christopher Walken, Willem Dafoe nebo zpěvák skupiny Aerosmith Steven Tyler. Hlavním cílem je zaujmout, pobavit, a hlavně vyniknout mezi ostatními.

Hellen Mirrenovou obsadila do své reklamy pivní značka Budweiser. S ní spouští kampaň proti řízením pod vlivem alkoholu.

Snickers do svého konceptu „Když máš hlad, nejsi to ty“ obsadila Willema Dafoe, který představuje hladovou Marilyn Monroe ať už při zpívání „Happy Birthday, Mr. President“, nebo při natáčení známé scény nad větrákem.

Bonbóny Skittles sáhly zase po frontmanovi skupiny Aerosmith Stevenu Tylerovi, kterému vytvořily zpívající portrét.

Kia si na Super Bowl vybrala Christophera Walkena, kterého zavřela do šatny a nasadila mu na ruce ponožky.

Liam Neeson zachraňuje budoucnost obrazovek OLED od LG.

Amazon si na podporu své hlasové služby Amazon Echo vybral Aleca Balwina, Dana Marina, Jasona Schwartzmana a Missy Elliot.

Arnold Schwarzenegger si zkouší různé role ve hře Mobile Strike.

Kromě známých tváří sází zadavatelé i na slavné hity. Honda si spolu se stádem ovcí zapěla Somebody to Love od Queen, Audi vzdala hold nedávno zesnulému Davidu Bowiemu, když použila píseň Starman.

-stk-