AKA má nové členy, včetně Boomerang Publishing

středa, 18. května 2016, 13:56 Aktuality, Reklama MediaGuru

Do AKA byli v květnu přijati tři noví členové: Boomerang Publishing, o jehož zájmu vstoupit do AKA jsme již informovali, dále Elite Solutions a 1 Year and More Productions. 

Jednou z členských výhod, které mohou noví členové ihned začít využívat, je Registr autorských děl AKA. Prezídium AKA totiž rozhodlo, že tato služba bude nabízena bezplatně pouze členům asociace.

Agentury mají možnost zaregistrovat kreativní návrhy a další autorská díla v registru na dva roky s možností prodloužení. Registrace je bezplatná. Jde o jeden z nástrojů ochrany autorských práv, který může podpořit nositele práv v případném soudním sporu.

„Zápis do registru má hlavně osvětový význam. Klient si často ani neuvědomuje, že nelze vyzobat zajímavé nápady z pěti návrhů a výsledek pak zadat šesté agentuře. Za autorská práva se platí a jsou chráněna zákonem,“ zdůrazňuje Marek Hlavica, výkonný ředitel AKA.

Proto AKA doporučuje členským agenturám, aby v tendrových prezentacích informovaly o skutečnosti, že kreativní návrhy jsou do registru vloženy.

-stk-