Červnového Forbesu se prodalo více než 28 tis.

pondělí, 18. července 2016, 13:36 Aktuality, Tisk MediaGuru

Červnové vydání byznysového měsíčníku ForbesJaromírem Jágrem na obálce dosáhlo rekordních prodejů. Prodalo se ho 28 581 kusů, a jedná se tak o nejúspěšnější měsíc v pětileté historii titulu v České republice. Pultový prodej zaznamenal 16 950 prodaných kusů, počet předplatných se pohybuje přes 9 tisíc kusů. Ostatní prodej komerčním partnerům Forbesu je mírně nad dva tisíce kusů.

„O rozhovor s Jaromírem Jágrem, pro nás jednou z nejinspirativnějších osobností současného Česka, jsme usilovali několik let. Ten rozhovor je skvělý, vyplatilo se počkat,“ říká šéfredaktor Forbesu Petr Šimůnek. Titulní rozhovor udělal letos na jaře na Floridě redaktor Michael Mareš, fotografie pořídil David Turecký.

Pro srovnání, v březnu letošního roku dosáhl prodaný náklad Forbesu 20 276 kusů, což bylo o 15 % víc než ve stejném období loni. Podle Mediaprojektu je nejčtenějším byznysovým magazínem v Česku.

Forbes, který se letos stal Časopisem roku, plánuje od září ofenzívu. Redakční tým se rozroste o ekonomického redaktora Pavla P. Novotného, který do měsíčníku přichází z deníku Mladá fronta Dnes. V plánu je další rozšiřování redakčního týmu. Cílem má být posílení Forbesu jak na internetu, kde vydavatelství plánuje rozvíjet nové projekty, tak v tištěném časopise.

Forbes vydává společnost Media Rey SE, pod kterou spadá i čtrnáctideník Newsweek. Obrat vydavatelské společnosti se podle vydavatele v letošním roce blíží k hranici 100 mil. korun.

-stk-