Do čela agentury Carat jde Hofhanzl, Zahořík odchází

úterý, 16. srpna 2016, 07:45 Reklama, Lidé MediaGuru

Agentura Carat bude mít od začátku září nové vedení. Ondřej Zahořík se rozhodl odejít.

Z pozice managing directora mediální agentury Carat odchází k 1. září Ondřej Zahořík. Jeho nástupcem se stává Marek Hofhanzl (na titulní fotografii), stávající managing director sesterské agentury Vizeum. Kdo obsadí místo po Hofhanzlovi v čele Vizea, zatím není známo. Skupina Dentsu Aegis Network, pod níž zmíněné agentury spadají, v tuto chvíli kandidáta vybírá, uvedl na dotaz MediaGuru.cz CEO skupiny Petr Chajda.

„Ondřej Zahořík se po mnoha letech rozhodl zvolit pokračování své kariéry mimo korporátní struktury,“ zdůvodnil Petr Chajda odchod Ondřeje Zahoříka. Do mediální agentury Carat přišel Zahořík na začátku roku 2015.

Marek Hofhanzl nastoupil do vedení Vizea letos v únoru. Do loňského září působil jako CEO agentury MEC Czech Republic. Tu vedl od října roku 2012. Ve skupině Group M (WPP) strávil necelých pět let. Hofhanzl má zkušenosti i s řízením mediální agentury PanMedia Western, v jejímž čele stál více než pět let.

Komunikační skupina Dentsu Aegis Network letos na jaře koupila společnost Adexpres.com, která se stala  součástí skupiny v Česku a na Slovensku.

-mav-