Respekt: Valenta má většinu v Parlamentních Listech

úterý, 10. ledna 2017, 13:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Po téměř dvou letech od chvíle, kdy senátor Ivo Valenta majetkově vstoupil do společnosti Our Media, vydavatele Parlamentních Listů, získává nyní ve vlivném médiu většinu. Informuje o tom týdeník Respekt na svém webu. „Ano, podíl ve společnosti Our Media jsme skutečně posílili, v současné době se jedná od 70 procent,“ řekl Valenta Respektu.

Parlamentní Listy zahájily svoji činnost v roce 2010, první data o návštěvnosti z jednotného výzkumu NetMonitor jsou k dispozici od dubna 2011. V prosinci dosáhla podle předběžných výsledků NetMonitoru jeho měsíční návštěvnost více než 665 tisíc reálných uživatelů. Think tank Evropské hodnoty jej řadí mezi dezinformační webové platformy.

Dosud se senátor, který vlastní skupinu Synot, o společnost dělil s mediálním podnikatelem Michalem Voráčkem. Valenta označuje svou angažovanost v médiích za pouhou investici. Our Media vlastní kromě Parlamentních listů také 34% podíl ve společnosti Praha TV a 30 % ve společnosti J. D. Production, provozující Regionální televizi TVS. Valenta je na mediální scéně aktivní také jako vydavatel regionálního listu Dobrý den s Kurýrem, který vychází na Slovácku.

-stk-