MTG prodává po Česku také aktivity v Pobaltí

pátek, 17. března 2017, 08:55 Aktuality, TV MediaGuru

Švédská společnost MTG, která se nedávno rozhodla opustit český trh, prodává své aktivity také v Pobaltí. Kupcem jejích společností v Estonsku, Litvě a Lotyšsku je Providence Equity Partners, majitel litevského a lotyšského mobilního operátora Bite.

MTG prodává v Pobaltí sto procent svých aktivit, a to jak v oblasti free-to-air televizního vysílání, tak i placeného TV vysílání, digitálu a rádií. Hodnota transakce má představovat 115 mil. euro (cca 3,1 mld. Kč). Obchod musí ještě schválit regulační orgány.

MTG_logo

Prodej se týká největšího portfolia televizních kanálů ve všech třech zemích. Jejich souhrnný podíl na sledovanosti představuje 48,6 %. Jde o estonské stanice TV3, TV3+, TV6, pět televizních kanálů v Lotyšsku (TV3, TV3+, TV6, Kanals 2 a LNT) a tři televizní kanály v Litvě (TV3, TV6, TV8). Prodává se také třetí největší operátor v Pobaltí, celoplošné komerční rádiové stanice, digitální portfolio a placená video online platforma.

Podle prezidenta a CEO společnosti MTG Jørgena Madsena Lindemanna se MTG z Pobaltí stahuje po 20 letech z důvodu transformace společnosti z tradičního národního vysílatele do podoby firmy poskytující globální digitální zábavu.

Stejný důvod MTG uvedla i na konci ledna, kdy oznámila, že se dohodla na prodeji svých aktivit v Česku (50% podíl v FTV Prima) společnosti Denemo Media.

Pobaltí a Česko jsou tak dalšími zeměmi v řadě, které MTG opouští. Už v předešlých letech odešla z Ruska, Maďarska a Ukrajiny.

-mav-