PNS: Doručování v Praze je už stabilní, obtíže jsou na Moravě

pátek, 26. ledna 2018, 15:20 Tisk MediaGuru

Rozvoz předplacených novin se podle PNS zlepšuje, nedoručených má být asi 5 % objednávek.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

První novinová společnost (PNS) pokračuje v realizaci připraveného krizového plánu, jehož cílem je postupně zajistit obnovení včasného doručování předplacených novin na celém území České republiky. Situace s doručováním novin se podle PNS stabilizovala v Praze. Výrazně se měla zlepšit situace ve středních Čechách, i když některá problematická místa přetrvávají. Nejhorší situace trvá stále na severu Moravy a v části východních Čech. I tady se ale má stav postupně zlepšovat.

V celkových číslech to podle PNS znamená, že v závěru ledna zbývá ještě zhruba přes 5 % nedoručeného tisku denně. 

PNS už dříve uvedla, že uklidnění krizové situace očekává do konce ledna. „Stále platí, že se snažíme ve spolupráci s Mediaservisem a vydavateli novin vyřešit doručování předplacených deníků co nejdříve. Nelze ale vyloučit, že se v některých lokalitách mohou vyskytnout krátkodobé výpadky, které se musí řešit dle aktuální situace v oblasti,“ uvádí mediální zástupce PNS Vít Kurfürst.

PNS pomáhá Mediaservisu s vybudováním doručovatelské sítě a pokračuje v náborových kampaních. „Vzhledem k tomu, že jde především o získávání nových zaměstnanců – doručovatelů tisku, trvá jejich nasazení na konkrétní doručovatelské trasy o něco déle,“ dodává Kurfürst.

Předplatné denního tisku je od začátku roku 2018 společným projektem společností PNS a Mediaservis, kdy PNS zajišťuje distribuci denního tisku na 2300 předávacích míst, kde si ji přebírají pracovníci společnosti Mediaservis k vlastnímu doručení do schránek předplatitelů. Právě v závěrečné fázi doručování se objevily potíže způsobené nedostatkem doručovatelů.

-mav-