PNS: Problémy s novinami se mají vyřešit do konce ledna

pondělí, 15. ledna 2018, 07:25 Tisk MediaGuru

PNS začala přebírat řešení kritických míst, kde vypadává doručování novin.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Distribuční společnost PNS na konci minulého týdne uvedla, že začala přebírat řešení problematických míst při doručování předplacených novin. Subdodavatelské společnosti Mediaservis, která má zajišťovat finální distribuci novin do schránek lidí, pomáhá v náboru nových doručovatelů denního tisku. Má se to týkat hlavně nejkritičtějších oblastí, kterými jsou Karlovarsko, Praha, střední Čechy, část východních Čech a severní Morava.

PNS přitom předpokládá, že problémy při doručování by se mohly vyřešit do konce ledna. „Nejdále v řešení je situace na Karlovarsku a v Praze, kde by měla být situace vyřešena během tohoto týdne. Podobný vývoj je i v nejvíce výpadky postižených částech středních Čech. Složitější situace je v Podkrkonoší, v okolí Rtyně, Vrchlabí a Červeného Kostelce. V těchto lokalitách se nedaří získávat nové doručovatele i vzhledem k velmi nízké nezaměstnanosti v tomto období. Podobně komplikovaná situace je i na severu Moravy,“ sdělil Vít Kurfürst, mediální zástupce PNS.

Distribuční společnost rovněž uvedla, že rychlost řešení nastalé situace je také komplikována tím, že PNS nemá přístup k seznamům doručovatelů, které využívala Česká pošta. Oceňuje přitom pomoc lidí, kteří ve svém okolí doporučují dřívější doručovatele novin. „Ukazuje se, že v některých oblastech je pro úspěšný nábor taková pomoc více než žádaná,“ dodal Kurfürst.

Předplatné denního tisku je od začátku roku 2018 společným projektem společností PNS a Mediaservis, kdy PNS zajišťuje distribuci denního tisku na 2300 předávacích míst, kde si ji přebírají pracovníci společnosti Mediaservis k vlastnímu doručení do schránek předplatitelů. Právě v závěrečné fázi doručování zatím přetrvávají v některých oblastech potíže způsobené nedostatkem doručovatelů.

Do distribuce předplatného se v minulém týdnu zapojila i Česká distribuční ze skupiny Vltava Labe Media (VLM), a to i přesto, že se standardně na adresnou distribuci nezaměřuje. Pomáhá vykrývat doručování Deníku, MF Dnes, Práva, Lidových novin a dalších titulů.

Spolupráci s menšími distribučními firmami a také s Českou poštou, původním doručovatelem předplatného, navázala společnost Economia, vydavatel Hospodářských novin, a to do doby, než se podaří dobudovat síť Mediaservisu.

-mav-