Dm podpoří malé výrobce, rozšíří prodej bez obalu

úterý, 1. října 2019, 07:25 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Dm drogerie markt chce pomoci malým producentům s marketingovou podporou i prodejem. Zároveň rozšiřuje stáčenou ekodrogerii.

Stáčecí ekodrogerie by měla být v příštím roce dostupná v každém kraji v republice, zdroj: Dm drogerie markt.

Stáčecí ekodrogerie by měla být v příštím roce dostupná v každém kraji v republice, zdroj: Dm drogerie markt.

Společnost Dm drogerie markt spustila projekt s názvem DmStart. Jeho cílem je pomoci malým producentům s kreativní vizí prostor pro rozvoj, prezentaci a prodej jejich výrobku.

„Jako etablovaná značka na českém trhu jsme se rozhodli podat pomocnou ruku začínajícím start-up projektům, které mnohdy skýtají obrovský potenciál, jenž by zůstal třeba kvůli nejrůznějším počátečním překážkám či nedostatečným zkušenostem nevyužitý. Zároveň chceme touto cestou nabídnout našim zákazníkům inovativní a exkluzivní produkt,“ říká k novému projektu Martina Horká, jednatelka společnosti Dm.

Zájemci se mohou hlásit až do 31. ledna 2020 na webových stránkách www.dm.cz/dmstart. Společnost následně prostřednictvím odborné poroty vybere nejlepší z nich a těm nabídne zařazení produktů do sortimentu a marketingovou podporu skrze celou síť interní i externí komunikace. Výherci budou po dobu šesti měsíců profitovat ze získaného prostoru v prodejnách dm a z propagace svého výrobku. Zároveň si drogistický řetězec ponechává výhradní právo nevybrat žádného zájemce, nebo vybrat vítězů více. „Pokud vše půjde podle plánu, věříme, že první produkty zavedeme do prodeje přibližně v květnu následujícího roku,“ dodává Martina Horká.

Zároveň Dm drogerie markt rozšiřuje svůj bezobalový prodej, s nímž začala letos v dubnu na dvou svých pražských prodejnách. „Koncept bezobalového prodeje se osvědčil, proto jsme se rozhodli zpřístupnit ho ještě většímu počtu zákazníků a instalovali jsme plnicí stanice na další dvě pražské prodejny,“ vysvětluje Martina Horká.

Ve spolupráci se značkou ekologických čisticích a pracích prostředků značky Yellow & Blue nabídne stáčenou ekodrogerii nejen v obchodních centrech Černý Most a Westfield Chodov, ale nově také v Arkádách Pankrác a Metropoli Zličín. V příštím roce by mělo dojít k dalšímu rozšíření – plnicí stanice by měly být k dispozici v každém kraji České republiky.

Ze čtyř dostupných produktů: gelu na nádobí s citronovou silicí, univerzálního čističe s pomerančovou silicí, pracího gelu z mýdlových ořechů s vůní levandule a máchadla prádla s levandulovým extraktem si zákazníci dosud nejvíce oblíbili prací gel s levandulovou silicí, o čemž svědčí nejvyšší odprodeje.

-stk-