Peterka založil explorio.cz, server na hledání dovolené s dětmi

středa, 2. října 2019, 07:25 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Specializovaný vyhledávač explorio.cz na prověřené ubytování, výlety a další aktivity pro rodiny s dětmi založil podnikatel František Peterka.

František Peterka plánuje nabízet s explorio.cz ubytování a výlety nejen v ČR, ale také v Alpách, na Slovensku a v Polsku. Zdroj: Explorio.cz

František Peterka plánuje nabízet s explorio.cz ubytování a výlety nejen v ČR, ale také v Alpách, na Slovensku a v Polsku. Zdroj: Explorio.cz

Specializovaný vyhledávač s názvem explorio.cz by měl umět najít prověřené ubytování, výlety a další aktivity pro rodiny s dětmi. Nabídky dojednává přímo s provozovateli a garantuje odpovídající kvalitu ubytování, služeb a možných aktivit v daných lokalitách.

Službu se svým týmem založil internetový podnikatel František Peterka, který explorio.cz také sám vede. Od začátku mu pomáhá Jan Davídek. Společně například rozjeli a v roce 2016 prodali skupině Rockaway projekt Proděti.cz. Oba také v minulých letech spoluzakládali a vedli projekty s internetovou skupinou Miton.

V první fázi se explorio.cz zaměřuje především na lokality v ČR, v průběhu následujících týdnů přibudou nabídky ubytování a aktivit v Alpách, na Slovensku nebo v Polsku. Počátkem příštího roku plánuje Peterka se svým týmem spustit i speciální rodinný cestovatelský klub, který umožní rodičům čerpat nejrůznější výhody (např. cashback, storno na poslední chvíli či slevy u partnerů).

„Naši obchodníci objíždějí celou republiku, hledají a ověřují vhodná ubytování a aktivity, které do našeho systému postupně zařazujeme,“  říká Peterka. Na jedno kliknutí mohou rodiče vybrat např. pobyt v horském penzionu s rodinnými pokoji, koupit k němu vstupenky na lanovku či zaplatit dětem lyžařskou školu nebo návštěvu bazénu. Po rezervaci navíc rodiče obdrží email s tipy na prověřené aktivity v okolí. Explorio.cz nabízí možnost zařídit také hromadné rodinné dovolené.

František Peterka společně s internetovou skupinou Miton v roce 2017 také založil a vedl službu Driveto.cz, která nabízí dlouhodobý pronájem aut. Jan Davídek s Mitonem v té době jako šéf serveru Biano.cz zabývajícího se inspirací pro bydlení expandoval na zahraniční trhy. Oba ve svých dřívějších projektech nadále drží podíl.

-zue-