Forum Liberec prochází modernizací, rozšiřuje foodcourt

úterý, 3. prosince 2019, 07:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Do obchodního centra Forum Liberec přibyl: Starbucks, Burger King, Pizza Hut, Bufet.cz, čínské bistro Mei Wi a mexické Cancun.

Zdroj: FB Forum Liberec

Zdroj: FB Forum Liberec

Obchodní a zábavní centrum Forum Liberec, které vlastní investiční skupina NEPI Rockcastle, prochází od března kompletní modernizací, jejíž součástí je i příchod nových nájemců. Aktuálně do centra přibyli hlavně zástupci sektoru občerstvení, kteří tak svými koncepty doplnili zcela nový foodcourt. Jedná se o kavárenský řetězec Starbucks, jehož zdejší provozovna je první
v severočeském regionu, dále o Burger King, Pizza Hut, koncept české kuchyně Bufet.cz, čínské bistro Mei Wi a mexické Cancun.

„V OC Forum Liberec se potvrzuje, že dnes více než dříve musejí nákupní centra reagovat na měnící se požadavky a chování zákazníků přizpůsobením nabídky služeb. Lidé dnes v nákupních centrech zdaleka nechtějí jen nakupovat. Je potřeba jim nabídnout dostatek volnočasových a gastronomických konceptů a kvalitní prostředí,“ popisuje Jan Kotrbáček, partner a vedoucí týmu pronájmu maloobchodních prostor pro střední a východní Evropu společnosti Cushman & Wakefield.

Další nově příchozí značkou v OC Forum Liberec je Terranova, další obchody s módou mají přibýt během nadcházející zimy a jara. Některé oblíbené obchody, jako je třeba knihkupectví Luxor, obchod s módou Kara, Dm drogerie markt, Profimed nebo prodejce hraček Dráčik, v centru zůstávají, nicméně mění umístění své provozovny či ji modernizují.

Veškeré změny ve skladbě nájemců jsou součástí celkové modernizace zahájené letos na jaře, která bude trvat do poloviny roku 2020. Návštěvníci centra se dále mohou těšit třeba na nový design interiérů, včetně revitalizace nákupních pasáží a vstupů do obchodů, nebo lepší propojení pater pomocí eskalátorů a travelátorů. Cílem těchto změn je optimalizace fungování nákupního centra a zkvalitnění služeb pro zákazníky.

Forum Liberec je jedním z 90 obchodních center v České republice. K nim je potřeba připočíst okolo dvě stě retail parků a high street lokalit v centrech měst. Nových obchodních center již příliš nepřibývá. Modernizace je však naopak v poslední době častým jevem. Před dvěma lety k ní přistoupila pražská centra Westfield Chodov, Galerie Butovice, Letňany či Arkády. K modernizaci také přistoupilo obchodní centrum IGY či Géčko v Českých Budějovicích. Do přestavby interiérů plánuje po 10 letech investovat desítky milionů korun i nákupní centrum Palladium, výraznou restrukturalizaci chystá i brněnské centrum Avion, pražské Centrum Černý Most, Metropole Zličín a také Galerie Šantovka v Olomouci.

-stk-