Penny v kampani podporuje české výrobky

pondělí, 4. května 2020, 07:25 Aktuality, Reklama, Retail MediaGuru

Penny Market spustil kampaň „Žít si tady hezky česky“, kterou chce podpořit české dodavatele a motivovat k jejich podpoře širokou veřejnost.

Obchodní řetězec Penny Market spustil novou kampaň s názvem „Žít si tady hezky česky“ na podporu českých dodavatelů. „Cílem kampaně je nejen vzbudit národní hrdost a sounáležitost, ale i vyjádřit vděk a dík všem, kteří v uplynulých týdnech pomáhali a stále pomáhají vyrovnat se nelehkými podmínkami, které tato situace přinesla,“ říká Martin Peffek, jednatel Penny.

Řetězec podporuje české dodavatele dlouhodobě a udává, že sedm z deseti jím nabízených výrobků je českých. V současné době má více než 130 českých dodavatelů, kteří do jeho více než 385 obchodů dodávají tisíce různých produktů. Po celé zemi eviduje 25 lokálních dodavatelů piva, spolupracuje s více než 50 lokálními pekaři, kteří mimo jiné dodávají na 40 druhů chleba.

„Podpora českých dodavatelů, lokálních producentů a českých výrobků je naší základní filozofií, i proto chceme pomoci českým výrobcům a podnikatelům rozběhnout jejich produkci naplno,“ uvedla Zlata Ulrichová, ředitelka strategického marketingu Penny. 

Spot Penny „Žít si tady hezky česky“

Úzkou spolupráci udržuje Penny také s producenty ovoce a zeleniny nebo s řezníky, všechny produkty prodávané pod privátní značkou Dobré maso pochází z českých chovů. I další produkty privátních značek jsou převážně české, například Boni, Řezníkův talíř, Crip Crop a řada dalších. V sortimentu vín nabízí pak vína od nezávislých vinařů i od řady tuzemských producentů.

Kampaň zahrnuje celý mediamix a pochází z dílny kreativní agentury Hullabaloo, nákup médií má na starosti agentura PHD. Spot, který namluvil herec Jiří Bartoška, je k vidění na všech celoplošných kanálech. S kampaní se široká veřejnost setká i v dalších médiích, ať již se jedná o outdoor, print, sociální média, nebo internet. Na Instagramu výrobky propaguje například moderátor Leoš Mareš, nebo herečka Veronika Arichteva či zpěvačka Martina Pártlová.

-zue-