Agenturní skupiny Magnas a Hot Topic fúzují

středa, 1. července 2020, 16:10 Reklama MediaGuru

Mají v úmyslu vytvořit skupinu s obratem 250-500 milionů Kč do tří let.

Jan Řehák, Robert Renč, zdroj: Magnas, Hot Topic

Jan Řehák, Robert Renč, zdroj: Magnas, Hot Topic

Agenturní skupiny Magnas a Hot Topic fúzují. Fúzi plánují dokončit do konce léta a na prvních společných klientech již spolupracují, uvedly ve společném prohlášení.

Každá ze skupin je složená z několika firem, které jsou specializované na vybrané služby komunikačního poradenství. Zatímco Hot Topic majoritně ovládá kreativní agenturu AdHackers, mediální poradenskou a strategickou agenturu Mediatrix a kreativní producentskou společnost Fame Factory, Magnas má své aktivity rozdělené do vertikál Magnas Media, Magnas Performance, Magnas Creative a Magnas Technology.

„Myšlenka fúze našich dvou skupin se zrodila již v minulém roce a na zásadních bodech jsme se shodli ještě dříve, než jsme začali o všem detailně jednat. Lidsky si sedíme a naše služby, dovednosti i klientská portfolia se vzájemně doplňují. Spojením posílíme škálu služeb, kterou umíme klientům nabídnout,“ sdělil Jan Řehák, dlouholetý profesionál mediálního trhu a majoritní vlastník skupiny Hot Topic.

Reklamního trhu se pandemie Covid-19 dotýká velmi výrazně. „Je to doba příhodná pro spojování subjektů na trhu. Vytvoříme silného a sebevědomého hráče, který se může ucházet o jakékoliv klienty, a to jak v kreativě, tak v mediálním plánování a nákupu klasických i nových médií,“ myslí si Robert Renč, společník skupiny Magnas.

Skupina Magnas vytvořila konsolidovaný obrat za rok 2019 ve výši 150 milionů Kč, skupina Hot Topic se bude pohybovat kolem 60 milionů Kč. Mají v úmyslu postavit skupinu silnou v marketingových a datových technologiích, konzultacích, plánování i exekuci kampaní, data based ideového developmentu brandů i komunikace včetně kreativní produkce a výroby online i TV pořadů s obratem 250-500 milionů Kč do tří let.

„Nejde nám o to oslnit trh tím, kolik ovládáme firem, ale o to fungovat napříč firmami jako tým, který vytváří jednu spojitou službu,“ dodal Martin Šafra, společník skupiny Magnas.

Na provozním řízení skupiny se bude podílet rovným dílem Jan Řehák a Robert Renč, zásadní rozhodnutí budou podléhat všem společníkům, mezi nimiž jsou: Martin Šafra (zároveň odpovědný za digitální aktivity skupiny), Petr Jelínek (zároveň zodpovědný za obchod a accountský servis klientům), Miloš Čihák (zodpovědný za finance) a Pavel Kejla (zodpovědný za právní oblast). Firmy zároveň během léta sestěhují své lidi do kanceláří ve vile v Praze 4, kam se již v lednu přestěhoval Magnas. Bude se jednak cca o 25 kmenových lidí plus externí spolupracovníky.

-mav-