MPO chystá komunikační kampaň za 60 mil. Kč

úterý, 1. prosince 2020, 07:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) plánuje v následujících měsících reagovat na dopad pandemie komunikační kampaní.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock


Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) plánuje v následujících měsících reagovat na dopad pandemie komunikační kampaní, která by měla podpořit české firmy, propagovat české výrobky, útraty v českých podnicích nebo vysvětlovat přijatá opatření a podpořit jejich dodržování. Materiál v pondělí schválila vláda, vyplývá z informací na vládních internetových stránkách. Kabinet uvolnil na kampaň MPO z vládní rozpočtové rezervy 60 milionů korun.

„Cílem nového přístupu ke komunikaci ministerstva průmyslu a obchodu je vytvořit funkční dlouhodobou platformu umožňující předávat široké veřejnosti důležité informace ve formě a podobě, která je pochopitelná, která bude důvěryhodná a pomůže v budování důvěry lidí v ekonomiku a pomůže i nejvíce zasaženým sektorům domácí ekonomiky," uvedlo MPO.

To v dokumentu dále konstatovalo, že pandemie a její současná druhá vlna má vliv na ochotu občanů dodržovat doporučení, na důvěru ve stát i v samotnou účinnost omezení. „V tomto ohledu je komunikace státu směrem k občanům klíčová. Následující období proto bude vyžadovat i nadále včasnou a řádnou komunikaci vládních opatření, tedy informovat obratem o přijatých opatřeních a jejich důležitosti, zdůrazňovat priority, upozorňovat na veřejné služby pro občany a podnikatele, finanční nástroje, projekty či služby, které mají významný vliv na vývoj národního hospodářství," uvádí materiál.

V rámci podpory podnikání se ministerstvo hodlá zaměřit na podporu a propagaci kvalitních českých produktů (kampaň Česká kvalita). Dále chce propagovat podpůrné programy pro podnikatele, digitalizaci, vybudovat novou platformu pro prezentaci českého průmyslu nebo vést „emocionálně laděnou komunikace pro podporu kolektivního sebevědomí v době krize".

Kampaň by přitom měla být vizuálně atraktivní a důvěryhodná. Ministerstvo ve spolupráci s profesními organizacemi chce do komunikace zapojit i zástupce podnikatelského sektoru, sjednotit značky a komunikační koncepty v rámci celého resortu, zapojit se do podpory a propagace kvalitních českých produktů a služeb. „Nově vytvořená platforma musí umožnit snadné adaptování konceptu pro různá komunikační témata v průběhu času a vývoje situace," uvádí návrh.

MPO v dokumentu rovněž upozornilo, že od začátku druhé vlny epidemie se komunikace ze strany státu k občanům potýká s výraznými problémy a že statistiky ukazují na obavy podnikatelského sektoru a nízkou důvěru v ekonomiku jako celek, stejně jako na nedostatečnou důvěru ve vybraná ekonomická opatření.

-čtk-