Albert otevřel v Brně první prodejnu malého formátu

pondělí, 4. ledna 2021, 12:20 Aktuality, Retail MediaGuru

Albert otevřel první prodejnu v malém formátu, nachází se v Brně a nese název Albert Fresh. Loni řetězec přestavěl 34 prodejen a otevřel tři nové.

Prodejna má necelých 300 m² a zákazníci zde najdou především čerstvé potraviny, zdroj: Albert

Prodejna má necelých 300 m² a zákazníci zde najdou především čerstvé potraviny, zdroj: Albert

Obchodní řetězec Albert otevřel koncem minulého roku první prodejnu malého formátu pod názvem Albert Fresh. Nachází se v Brně na Moravském náměstí a nabízí na necelých tří stech metrech čtverečních kombinaci rychlého občerstvení a menšího nákupu. 

„Novým typem obchodu odpovídáme na zrychlující se životní styl mnohých lidí a zároveň přinášíme nové trendy, které ještě více podporují příjemné a rychlé nakupování. Klademe důraz na pohodlí, kdy si zákazníci mohou přijít na jedno místo pro čerstvé a zdravé občerstvení a kávu a zároveň si udělat i menší nákup,“ vysvětluje Ivo Ředina, ředitel projektu nového konceptu.

Albert Fresh propojuje pult s čerstvými potravinami Fresh bar, kde si zákazníci mohou také sami udělat kávu na dvou kávomatech a koupit sladké i slané občerstvení, s nabídkou čerstvého i trvanlivého zboží. K placení v obchodě slouží čtyři samoobslužné pokladny. Kromě všech běžných oddělení je součástí prodejny také sekce Zdravě s Albertem, kde zákazníci najdou nabídku produktů zdravého životního stylu.

První malá prodejna se nachází v Brně na Moravském náměstí, zdroj: Albert

První malá prodejna se nachází v Brně na Moravském náměstí, zdroj: Albert

V loňském roce řetězec zrekonstruoval 34 prodejen. Nový obchod Albert Fresh je jedním ze tří zcela nově otevřených obchodů. Zároveň Albert uvedl loni ještě další nový typ prodejny, a to v Jesenici u Prahy a v Praze na Florenci.

Velké řetězce reagují na požadavky zákazníků, kteří nechtějí vždy procházet velké plochy prodejen. V posledních měsících otevřela podobné malé prodejny i konkurence, loni v listopadu otevřel v Brně malou prodejnu Lidl a následně v prosinci i Billa. Globus provozuje pod podobným názvem Globus Fresh také prodejny malého formátu v Pardubicích a v Praze, ovšem tu pražskou byl nucen kvůli koronavirové krizi v prosinci 2020 zavřít. Penny pak má několik malých prodejen v centru Prahy.

Albert testuje technologii scan a má pohádkovou kampaň

středa 5. srpna 2020

-zue-