Makro nabízí pod Metro Chef rostlinné alternativy masa

úterý, 1. června 2021, 07:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Makro Cash & Carry ČR dává na trh novou vegetariánskou řadu rostlinných masových produktů pod vlastní značkou Metro Chef.

Klíčový vizuál řetězce Makro, kterým nabízí rostlinné burgery, mleté, trhané maso nebo stripsy, zdroj: Makro ČR

Klíčový vizuál řetězce Makro, kterým nabízí rostlinné burgery, mleté, trhané maso nebo stripsy, zdroj: Makro ČR

Síť velkoobchodů Makro Cash & Carry ČR dává na trh novou Veggie řadu rostlinných masových produktů pod vlastní značkou Metro Chef, jež nabízí výrobky primárně pro segment HoReCa. Nová řada zahrnuje jednak tři produkty s texturou hovězího (burger, trhané, mleté) a tři druhy s texturou kuřecího, lišící se kořením. Obsahuje vysoké množství rostlinných proteinů a má tak fungovat jako plnohodnotná náhrada masa. Produkty mají veganské složení bez obsahu geneticky modifikovaných organismů (GMO) a lepku.

„Udržitelnost je jedním z našich základních principů. Proto je i výroba nových alternativních masových produktů pod značkou Metro Chef založena na čerstvých rostlinných ingrediencích, které získáváme z prověřených zdrojů. Například sójový protein pochází jen z certifikovaných míst, ve kterých nedochází k odlesňování,“ uvádí Martin Čivrný, manažer udržitelnosti Makro ČR.

Velkoobchod novinkou reaguje na zvyšující se poptávku po alternativách k masu mezi spotřebiteli. Podle studie GfK Health & Wellbeing Report Europe se jedna ze tří evropských domácností snaží vědomě snížit spotřebu masa. Makro chce tímto krokem také dostát svému odpovědnému přístupu k životnímu prostředí, jelikož výroba masových alternativ je udržitelnější a ekologičtější než živočišná výroba. Řada spotřebitelů však má stále pocit, že na trhu není dostupné dostatečné množství masových alternativních produktů. Takové pokrmy navíc nechtějí konzumovat jen doma, ale vyžadují je také v restauracích.

I Češi jsou stále ochotnější vyzkoušet rostlinné novinky v kategorii náhražek masa. Již více než čtvrtina z nich totiž omezila svou spotřebu masa a místo pětkrát týdně ho jí třeba jen dvakrát za týden. Podle výzkumu agentury Nielsen z loňského roku více než čtvrtina Čechů (27 %) ve věku 18 až 34 zvažuje alternativu masa, u lidí nad 65 let tak činí 23 %. Pod vlastní značkou nabízejí rostlinné alternativy i další řetězce – Lidl nabízí Next Level Meat, Albert rozvíjí napříč kategoriemi značku Nature’s Promise, Marks & Spencer svou Plant Kitchen

Zájem Čechů o rostlinné výrobky sílí, roste i nabídka

středa 14. října 2020

-zue-