Costa Coffee opouští Slovensko, v Česku se rozšiřuje

neděle, 4. července 2021, 07:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Kavárenský řetězec Costa Coffee se rozhodl stáhnout ze slovenského trhu. V České republice naopak navyšuje počet kaváren.

Zdroj: Costa Coffee

Zdroj: Costa Coffee

Po více než dvou letech se kavárenský řetězec Costa Coffee rozhodl stáhnout ze slovenského trhu. Od 1. července tak budou všechny jeho tamní pobočky uzavřeny. Hlavním důvodem jsou omezení spojené s covid-19, které negativně omezily rozvoj značky na Slovensku.

„Je nám líto, že musíme slovenský trh opustit. Byla to pro nás skvělá zkušenost poznat i zákazníky na Slovensku. Několikaměsíční lockdowny a uzavření kaváren bylo z dlouhodobého hlediska neudržitelné. I v této době jsme museli platit nájmy a další fixní náklady,“ bilancuje ředitel Costa Coffee Aleš Fránek. 

Kvůli pandemii se tak chvilku po prvním otevření všechny čtyři kavárny dočkaly nuceného zavření. „V současné době zaměřujeme svoji pozornost pouze na kavárny v České republice,“ doplňuje Aleš Fránek s tím, že zde naopak řetězec počet kaváren navyšuje. 

„Lockdown jsme využili k rekonstrukcím několika stávajících kaváren. Zároveň jsme získaly prostory pro nové kavárny,“ uzavírá Fránek. V květnu Costa Coffee otevřela dvě nové pobočky v Praze – na Václavském náměstí a nákupním centru Quadrio. Celkem provozuje na tuzemském trhu 58 kaváren. 

Kromě nových kaváren nabídl řetězec i novou strategii prodeje káv. Během pandemie se zaměřil na prodej kávy formou rozvozu. U tohoto způsobu prodeje zůstává řetězec prozatím i nadále. 

-stk-