Novým ambasadorem kávovarů De'Longhi je Brad Pitt

čtvrtek, 2. září 2021, 15:15 Reklama MediaGuru

De'Longhi spouští 2. září novou celosvětovou kampaň, ve které hraje hlavní roli Brad Pitt. Firma chystá i pop-up stánek v OC Westfield Chodov.

Z nového spotu s Bradem Pittem, zdroj: De'Longhi

Z nového spotu s Bradem Pittem, zdroj: De'Longhi

Značka De'Longhi, výrobce domácích spotřebičů a především kávovarů, přichází od září s novou kampaní Perfetto. Začíná celosvětově ve stejný den a jejím hlavním tahákem je ambasador, americký herec Brad Pitt

Jelikož se jedná o stěžejní kampaň pro zbytek roku, je připraveno několik fází. „Kampaň Perfetto je zatím naplánovaná do konce roku, ale poběží rozhodně déle. Rozhodli jsme se pro tři stěžejní média, a to televizi, digitál a outdoor,“ popisuje Klára Neugebauerová, Brand Manager De'Longhi pro ČR a Slovensko.

V první fázi se Brad Pitt na motorce objeví v televizi, kde bude kampaň začínat nestandardním formátem, a to šedesátivteřinovým spotem, tzv. „brand filmem“, který odvypráví celý příběh. Poté bude navazovat klasický třicetivteřinový spot a končit bude kampaň patnáctivteřinovým spotem. V digitálním prostředí pak bude mít kampaň fází ještě více. „Kampaň s Bradem Pittem je pouze awareness vrstva, kdy u nás je povědomí o značce De'Longhi poměrně vysoké. Potřebujeme se tedy v komunikaci zaměřit i na konkrétní produkty a produktové řady,“ dodává Klára Neugebauerová.

Nový spot De'Longhi, zdroj: De'Longhi

Pro firmu je rovněž důležitý osobní kontakt se zákazníky. Od podzimu má proto v plánu být součástí různých eventů, kde si lidé mohou kávovary vyzkoušet a kávu ochutnat. Na konci září pak plánuje otevřít pop-up stánek v obchodním centru Westfield Chodov.

Novou kampaň vytvořila italská pobočka agentury M&C Saatchi, média má na českém trhu na starosti agentura PHD společně s Mediaplus. Kampaň bude uvedena ve všech zemích, ve kterých De'Longhi působí, její rozsah ale záleží na možnostech dané země.

Značka vstoupila na náš trh před 15 lety. Trh s kávovary v posledních letech stále stoupá. V roce 2019 byl celkový růst trhu s plnoautomatickými kávovary 16%, o rok později 15%. Zvýšená poptávka je i v letošním roce, trh v první půlce roku rostl ve své hodnotě asi o 35 %.

Na pozadí natáčení kampaně se můžete podívat ve videu níže.

Zdroj: De´Longhi

-zue-