Rossmann plánuje deset nových prodejen, investuje 200 mil. Kč

středa, 2. března 2022, 10:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Rossmann loni zaznamenal meziroční nárůst tržeb o 13 %. Letos plánuje investice 200 mil. Kč a otevření více než deseti nových prodejen po celé ČR.

Rossmann letos plánuje investice ve výši 200 mil. Kč, zdroj: Rossmann

Rossmann letos plánuje investice ve výši 200 mil. Kč, zdroj: Rossmann

Síť drogerií Rossmann, provozující v České republice v současnosti 155 prodejen, zaznamenala v loňském roce tržby více než 4,55 mld. Kč, v meziročním srovnání se tak zvýšily o 13 %. Podle údajů výzkumné a analytické společnosti Nielsen představuje ve srovnání se zbytkem trhu o osm procentních bodů rychlejší růst. Na tuzemském trhu tak řetězec celkem za poslední tři roky rostl ve srovnání s hlavní konkurencí více než dvojnásobným tempem.

„Myslíme si, že k našemu úspěchu v roce 2021 přispěla řada projektů. Ať už to byl digitální věrnostní program Rossmann Club, spuštění online prodeje, rozšiřování a modernizace našich prodejen nebo rozmanitá nabídka produktů a zařazování nových sortimentů,“ říká Olga Stanley, manažerka komunikace Rossmann. Firma navíc během roku 2021 postupně navyšovala mzdy personálu na prodejnách až o 10%.

V závěru loňského roku síť spustila online prodej přes mobilní aplikaci Rossmann Club. Jen za poslední tři roky otevřela 28 nových prodejen a 58 jich zmodernizovala, přičemž celková investice tímto směrem v období 2019 až 2021 byla téměř 400 mil. Kč. V roce 2021 i nadále pokračoval projekt zavádění samoobslužných pokladen do dalších prodejen za účelem zkvalitnění a rozšíření služeb pro zákazníky.

„Naši zákazníci se mohou v letošním roce těšit na otevření více než 10 nových prodejen po celé ČR, ale i modernizaci stávajících poboček včetně zakomponování samoobslužných pokladen. Kromě toho připravujeme celou řadu dalších projektů zaměřených na inovaci, digitalizaci a automatizaci. Celkově plánujeme investice ve výši 200 mil. Kč,“ dodává Olga Stanley.

Celkově koncern dosáhl v loňském roce obratu ve výši 11,1 mld. euro s celkovým růstem 8,1 %. Rossmann působí v současné době v osmi evropských státech, čítá 4 361 prodejen, zaměstnává 56 500 zaměstnanců a v letošním roce slaví 50 let od svého založení, kdy v roce 1972 otevřel Dirk Roßmann svou první samoobslužnou prodejnu v Německu.

Rossmann pokračuje v expanzi, letos otevřel deset prodejen

úterý 14. prosince 2021

-zue-