Travelking spouští letní kampaň „TravelBomby“

pondělí, 8. května 2023, 07:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Prodejce cestovatelských balíčků startuje svou letní kampaň, kterou říká na včasný nákup letních pobytů.

Klíčový vizuál k letošní kampani „TravelBomby“, zdroj: Travelking

Klíčový vizuál k letošní kampani „TravelBomby“, zdroj: Travelking

Travelking, prodejce cestovatelských balíčků v Česku, na Slovensku a v Maďarsku, spouští letní kampaň „TravelBomby“. Jejím cílem je motivovat zákazníky výraznou slevou k včasnému nákupu letních pobytů a zvýšit povědomí o nabídce pobytů u moře. 

Kampaň poběží první dva květnové týdny v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a Polsku, kam Travelking aktuálně se svým portálem expanduje. Využije jednak vlastní kanály prostřednictvím PPC, sociálních sítích a newsletteru, jednak také propagaci v rámci věrnostních programů českých a slovenských bank či spolupráci s českými benefitními programy. 

„Hotely nám poskytnou omezený počet pobytů s opravdu velkou slevou, minimálně 30 %. Jakmile se tento omezený počet vyprodá, vracíme se k původní ceně – u každého hotelu tedy kampaň může skončit v jiném čase. Každý hotel dá do prodeje k dispozici pouze limitovaný počet takto zlevněných pobytů, přičemž v loňském roce jsme jich měli tisíc a vyprodaly se všechny,“ říká ke kampani marketingový ředitel Travelkingu Štěpán Pospíšilík. 

Kromě prodejního rozměru je cílem také zvýšit povědomí o komplexní nabídce Travelkingu. „Ačkoliv se specializujeme na wellness a lázeňské pobyty, máme v nabídce například také pobyty u moře či v horách a stále ji rozšiřujeme. Například Chorvatsko je u nás nyní velmi populární a aktuálně tvoří 10 % obratu,“ vysvětluje Pospíšilík. 

V loňském roce se do kampaně zapojilo 117 hotelů a prodejní cíle byly naplněny na 110 %. „Loňské TravelBomby nám zvedly návštěvnost webu o 82 %. Obrat tehdy vzrostl o 63 % a průměrná hodnota objednávky se zvedla o 43 %,“ doplňuje Pospíšilík.

Travelking vznikl v roce 2014 v Brně. V roce 2022 se sloučil s berlínským start-upem Travelcircus. Společně působí ve 13 zemích a mají 150 zaměstnanců.

-stk-