Decathlon láká s novým kreativním konceptem na léto

úterý, 27. června 2023, 07:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Decathlon uvádí nový kreativní koncept „Už se nemůžeš dočkat?“, cílí na všechny, kdo sportovně využívá svůj volný čas.

Zdroj: Decathlon

Zdroj: Decathlon

Prodejce sportovního oblečení a vybavení Decathlon spouští nový kreativní koncept „Už se nemůžeš dočkat?“. Profiluje se v něm jako spolehlivý partner pro všechny, kteří se těší na sportovní využití svého volného času. Zároveň s ním chce oslovit i širší cílovou skupinu, nejen sportovní začátečníky. Nově cílí také na pokročilé české sportovce hledající kvalitní sportovní vybavení a ukazuje, že si z jejich nabídky sortimentu vybere naprosto každý.  

 „Vycházíme z insightu, že Češi jsou národ aktivních plánovačů a těšičů. Zkrátka každý z nás zná pocit, kdy se nemůže dočkat, až bude moci hodit práci za hlavu a vyrazit sportovat,“ uvedl Adam Špina, stratég agentury Triad, jež je pod konceptem podepsána. 

Idea celé kampaně tak staví na pocitu netrpělivého čekání na víkend či volný čas po práci, během kterého si mohou lidé užívat oblíbené aktivity. Ten je promítnutý do kampaňového claimu „Už se nemůžeš dočkat?“, který zákazníkům představuje sportovní a oddechové činnosti, které na ně během volna čekají.

„V Decathlonu jsme chtěli vytvořit kampaň, která nebude ukazovat jen sezónní sporty, ale bude mít určitý přesah. Insight, na kterém je kampaň postavena, nám přišel autentický a trefný. Naším cílem bylo zákazníkům ukázat, že je v pořádku přizpůsobit si sport svým potřebám, bez ohledu na druh aktivity či úroveň výkonnosti. Naší misí je zpřístupňovat sport a pohyb co nejvíce lidem a být zde jako partner pro každého, kdo se už nemůže dočkat letních sportovních zážitků,” dodává Martina Melicherová, brand and marketing communication director v Decathlonu.

Kampaň využívá 15’’ a 30’’ televizní a digitální spoty, které tým pražského Triadu natáčel s produkční agenturou Flux Films. Jejich režie se ujal Lukáš Vojáček. Součástí kampaně jsou i outdoorové a printové formáty.

Při produkci se kladl důraz na maximální autenticitu. „Odlišili jsme se tím, že nepoužíváme dynamickou hudbu, která je se sportovním segmentem běžně spojována. Vybrali jsme si cestu autentických zvuků přírody a sportu, která vychází ze současného trendu ASMR zvukových efektů. Tento přístup jsme promítli i do kampaně na Spotify,” říká senior copywriter z Triadu Lukáš Honz.

-stk-