Livesport nabádá v globální kampani ke čtení hry

úterý, 12. září 2023, 14:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Se sloganem „Čti hru jako nikdo jiný.“ spouští Livesport svou novou globální kampaň.

Zdroj: Livesport

Zdroj: Livesport

Česká technologická společnost Livesport odstartovala novou reklamní kampaň z dílny agentury Triad, kterou chce oslovit sportovní fanoušky v desítkách zemí. Sérii spotů spojuje slogan „Read the game like no one else“ („Čti hru jako nikdo jiný“), jenž sportovní terminologií odkazuje na rychlost a široký informační záběr globální sítě Flashscore, jejíž výsledkový servis a zpravodajství používá přes 100 milionů uživatelů měsíčně. Livesport svou kampaň spustil při příležitosti MS v basketbalu a fanoušci ji pak uvidí i během dalších velkých sportovních událostí, včetně probíhajícího šampionátu v ragby.

„Když agentura Triad přišla s claimem ‚Read the game like no one else’, věděli jsme hned, že to je přesně ono. Koncept totiž zahrnuje jak jeden z nejčastěji zmiňovaných insightů, tedy že gól je v appce rychleji než v televizi, tak škálu dalších informací, které u nás uživatelé najdou. Funguje jako popis celé aplikace, obzvlášť ve spojení s naším zpravodajstvím,” říká Lukáš Skalický, Head of Brand Livesportu. 

Kampaň se skládá ze čtyř spotů z kancelářského prostředí, ve kterých jsou sledováni dva kolegové. Oba spojuje vášeň pro sport a sportovní výsledky, každý ale využívá informace trochu jinak. Komunikaci posouvá vizuální ztvárnění „game changing momentu“, který zdůrazní červené ozáření obličeje a audio podpis „Flashscore“. Červené ozáření je distinktivní brandový prvek, který funguje napříč formáty, drží konzistenci kampaně a rozpoznatelnost značky.

„Výzvou bylo vytvořit rychle pochopitelné pointy a přitom nesklouznout k nudné generičnosti. Kampaň poběží hlavně v digitálním prostředí, máme jen několik vteřin na to zaujmout a poměrně malý prostor, kdy má divák pochopit, co se stalo. Nejde tedy vymýšlet žádné složité interakce, všechno musí být jasné na první dobrou. Samotné USP naštěstí k úderným pointám přímo vybízely. Vědět výsledek dřív než kdokoli jiný nebo se dohadovat o tom, jak které utkání dopadne na základě dat – v kombinaci s omezením stopáže jsou to mantinely, které kreativcům nabízí zajímavý prostor,“ přibližuje vymýšlení spotů Michal Pivarči, kreativní ředitel Triadu.

Při přípravě byl důraz kladen na modularitu videí. „Naše realizace nám do nich umožnuje nejen snadno naklíčovat záběry z různých sportů, ale variabilně pracujeme i s náhledy do aplikace, stopáží, packshoty a samozřejmě jazykovými mutacemi. Výsledkem jsou stovky variací,” doplňuje Matúš Ficko, stratég pražského Triadu.

Zatímco dříve Livesport sázel v kampaních na velké sportovní hvězdy, nyní  se vrací k hrdinům z řad fanoušků. „Při volbě herců jsme zohlednili globální ambice naší kampaně. Do hlavních rolí jsme vybírali ze stovky tváří z pěti castingových studií a nakonec se rozhodli pro dva herce z Londýna. A v jednom ze spotů se znovu objeví naše ambasadorka Petra Kvitová,” vysvětluje marketingový ředitel Livesportu Jan Hortík.

Kampaň režíroval Dán Anders Bundgaard, z Dánska byl i kameraman Kasper Wind. Hudbu složil Petr Šoupa. Fotografie vytvořil Jakub Dohnálek. Spoty jsou k dispozici v celkem sedmi jazycích – kromě češtiny také v angličtině, brazilské portugalštině, francouzštině, španělštině, polštině a portugalštině – a sportovní fanoušci je uvidí během největších sportovních eventů. „Pro letošek jsme si vybrali několik klíčových eventů, například ženský fotbalový šampionát, MS v basketbalu a v ragby nebo Wimbledon. Kolem toho stavíme kampaně v zemích, kde nám to dává největší smysl. Například v rámci basketbalového šampionátu jsme zvolili domácí Filipíny a Španělsko, během aktuálního ragbyového šampionátu zase cílíme především na francouzský trh," dodává Jan Hortík.

-stk-