Jägermeister kampaní říká, že se pije od (minus) 18

čtvrtek, 9. listopadu 2023, 15:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

V nové kampani Jägermeister nejen poukazuje na zodpovědné pití, ale zároveň připomíná správné servírování.

Zdroj: Jägermeister

Zdroj: Jägermeister

Jägermeister spouští v Česku novou reklamní kampaň s názvem „Pije se od (minus) osmnácti“. Má poukazovat na zodpovědné pití a zároveň správné servírování tohoto alkoholického nápoje, jenž získává nejlepší chuť při namražení na −18 stupňů Celsia. Kampaň poběží na internetu a sociálních sítích, zapojí influencery i běžné lidi. Doplní celonárodní podzimní promo značky. 

„Pro nás v Jägermeisteru představuje alfu i omegu především správné servírování, tedy namražení produktu. Zaměřujeme se na něj během celonárodních promocí a jsme rádi, že na to nyní můžeme navázat i další kampaní. Znalost správného podávání Jägermeistra roste, ale menší polovina konzumentů v tom stále nemá jasno,” vysvětluje Kateřina Hašková, Senior Brand Manager Jägermeistera pro ČR, a dále doplňuje: „Informaci o doporučené teplotě −18* ice cold chceme organicky propojit s veškerou prezentací značky.“ 

Obsahem kampaně je série videí a aktivit, do kterých se zapojilo několik osobností, influencerů a také veřejnost. Autorem kreativy je agentura Commlab. „Spojili jsme to, že Jägermeister chutná nejlépe při teplotě minus 18 stupňů, s apelem, že pít alkohol se smí od 18 let. Forma sdělení je ale zábavná a odpovídá celkovému odlehčenému stylu komunikace značky,” přibližují za agenturu Michaela Studená a Lucie Šplíchalová. 

Značka v kampani nahlédla do mrazáku několika osobností, například influencerů vystupující pod jménem Erem, psychiatra a saxofonisty Saxofrancis a influencera Mikoláš Trkal, vystupujícího pod pseudonymem bigd4ddymikky. „Oslovili jsme osobnosti, které s Jägermeisterem dlouhodobě spolupracují a jsou s brandem propojeni. Ptáme se jich na několik otázek a také provádíme menší průzkum mezi veřejností, který se zaměřuje na otázku, co nejbizarnějšího kdo uchovával v mrazáku,” dodává Studená. Kampaň je určena pro cílovou skupinu generace Z i lidí starších 30 let. 

Kampani během podzimu předcházela národní promoce, při níž „Commandos” Jägermeisteru navštívili 300 domácností v Česku a 300 na Slovensku. „Každá domácnost, která se do soutěže přihlásila, mohla vyhrát 5 000 Kč. Odměnu jsme vyplatili ihned na ruku pod podmínkou, že soutěžící měli Jägermeister v mrazáku a samotný likvid byl namražený. To napovídá zadní etiketa, na které je speciální termoinkoust a ikonka panáku s textem −18* ice cold. Při pokojové teplotě je ikonka černá, když je lahev umístěna v mrazáku a likvid dosáhne požadovaných −18 stupňů, logo zmodrá,” popisuje Hašková.  

Podpora národní kampaně běžela v televizi, na sociálních sítích a v místě prodeje. Pro účast v soutěži se bylo třeba zaregistrovat na webové stránce. Kromě návštěv domácností tým zavítal také do hospod a barů, kde rovněž prováděl kontrolu teploty. Výsledky ukázaly, že 78 % zkontrolovaných podniků i domácností podávalo Jägermeister správně namražený. Hospody nebo kuchyně, kde byla zjištěna správná teplota pod bodem mrazu, byly odměněny jednou rundou ledového Jägermeistera pro všechny přítomné.

 -stk-