Bonveno: Od konkurence se chceme odlišit i přístupem k digitalizaci

úterý, 6. února 2024, 07:20 Marketing, Retail MediaGuru

Nová síť maloobchodních prodejen Bonveno plánuje kromě otevírání nových poboček i spuštění mobilní aplikace a vlastní e-shop. 

Zdroj: Bonveno / Makro Convenience Czechia

Zdroj: Bonveno / Makro Convenience Czechia

Nový maloobchodní koncept Bonveno, za nímž stojí společnost Makro Convenience Czechia, má ve velkých českých městech do budoucna potenciál stovky prodejen. V současné chvíli provozuje čtyři prodejny v Praze, k nimž se v následujících týdnech přidají další dvě pobočky v ulici Vinohradská a na Prokopově náměstí. Do konce letošního roku by měla síť čítat 20 obchodů a následně se rozšířit i mimo metropoli

Makro uvádí síť maloobchodních prodejen Bonveno

čtvrtek 11. ledna 2024

Bonveno, jež je mezinárodním konceptem skupiny Metro, si zakládá na sousedských prodejnách ve velkých městech. Rozlohou se jeho pobočky různí – od 40 m2 na Jungmannově náměstí v Praze po větší obchod s až 140 m2. Stejně tak si testuje různé lokality – své obchody nová síť otevírá v centru města i v rezidenčních čtvrtích. „Široká je i základna našich zákazníků – od studentů po důchodce,“ popisuje Karel Bárek, generální ředitel manažer sítě Bonveno. 

Svým zákazníkům nabízí Bonveno rychlé nákupy „za rohem“, za kterými lidé nemusí dojíždět daleko. Sortiment, obsahující kolem tří tisíc položek, kombinuje potraviny, drogerii, léky, krmivo pro domácí mazlíčky či občerstvení, například wrapy, snacky a výběrovou irskou kávu značky Frank and Honest

Od konkurence se nová síť chce odlišovat moderním designem, milou a přátelskou obsluhou a také přístupem k digitalizaci. Již nyní v prodejnách využívá LCD obrazovky, na nichž zobrazuje sezónní nabídky. V dubnu letošního roku chystá spuštění mobilní aplikace, jež bude v první fázi fungovat jako věrnostní program, jenž svým uživatelům nabídne slevy, nabídky 1+1 zdarma či vouchery. V plánu jsou také recepty či spolupráce s vybranými influencery, s nimiž bude značka tvořit zábavní obsah. V další fázi by se měla přidat i možnost objednávky v rámci služby Click & Collect. „Do budoucna chceme rovněž investovat do e-shopu a pravděpodobně i do dodávek, které by je zákazníkům doručovaly,“ prozrazuje Karel Bárek. 

Značku podporují od začátku i marketingové aktivity, které probíhají v místě prodeje, na internetu a sociálních sítích. V prosinci využilo Bonveno také lokalizační SMS, které kolemjdoucí naváděly do obchodů. „Chceme lidi motivovat k tomu, aby naše prodejny navštívili. I proto pracujeme se sezónními promocemi, neotřelými kombinacemi jídla a pití nebo nabídkou kávy 1+1 zdarma,“ přibližuje marketingová manažerka Bonveno Kristýna Bílková.

Zatímco brand manuál značky Bonveno je dána centrálou skupiny Metro, marketingová komunikace se tvoří lokálně ve spolupráci s agenturou Kaspen/Jung von Matt. Důraz je kladen na ztrojení písmen, který se objevuje všude tam, kde je to možné. „Ztrojením písmen chceme upoutat pozornost,“ dodává Bílková s tím, že značka s tím hodlá pracovat dlouhodobě. 

Ukázka copywritingu, jenž pracuje se ztrojením písmen, zdroj: Bonveno.

Ukázka copywritingu, jenž pracuje se ztrojením písmen, zdroj: Bonveno.

Za sítí Bonveno stojí společnost Makro Convenience Czechia, jejímiž společníky jsou Makro ČR a skupina Metro. Koncept je již dostupný v Turecku a Rumunsku, brzy se přestaví také na Slovensku. 

-stk-