Vais z Logportu vstoupil investicí do projektu Stage on Mars

sobota, 3. února 2024, 07:25 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Dvacet milionů korun investuje zakladatel Logportu David Vais do projektu, který pomáhá firmám definovat otázky o směřování jejich byznysu a leadershipu.

David Vais, zdroj: Logport

David Vais, zdroj: Logport

Stage On Mars je projekt Milana Šemeláka, v němž prostřednictvím vlastní metody, která se vymezuje vůči tradičnímu consultingu, pomáhá velkým i malým firmám definovat otázky o směřování jejich byznysu a leadershipu. Teď získává investici ve výši 20 milionů korun od Davida Vaise z Logportu.

Investice zajistí projektu Stage on Mars zázemí ve dvouletém horizontu, další jednotky milionů je pak v plánu použít na jeho digitalizaci.

„Mojí osobní vizí a životním posláním je vytvářet přidanou hodnotu ve všem, co dělám a zároveň se tím bavit. Motivací pro moji investici tedy nejsou jen peníze. Navíc se necítím být pouhým investorem,“ komentuje navázání spolupráce s Milanem Šemelákem David Vais.

Sám si metodou, v níž Milan Šemelák mění otázky účastníků Stage on Mars ve hry a pomáhá vytvářet kreativní prostor, v němž mohou nahlížet na svůj byznys nebo život novými perspektivami, prošel a po této zkušenosti se rozhodl do projektu vstoupit.

„Stage on Mars bych přirovnal k bezedné kapesní příručce, která vám dá na jakékoliv téma, které v sobě řešíte, různé pohledy, a vy si pak můžete vybrat, jak se rozhodnete. Milanovu metodu Stage On Mars jsme vyzkoušeli i přímo v Logportu a velmi kriticky nám to ukázalo, jak na tom firma, co se týče vedení, vlastně je, kde by se to dalo zlepšit, a co je potřeba velmi rychle změnit,“ popisuje osobní zkušenost Vais s účastí ve hře, kterou mezi jinými prošli už také lidé ze Studia Najbrt, Mall TV (Fameplay), MSD, Atairu nebo managementu slovenské O2, společnosti, v jejíž české pobočce sám Milan Šemelák kdysi působil na pozici chief brand officer.

Šemelák a Vais nyní fungují ve Stage on Mars jako rovnocenní partneři. Nechtějí jen vytvořit fungující společnost na českém trhu v oblasti seberozvoje a vzdělávání pro firmy a jejich zaměstnance. Chtějí s metodou prorazit v digitálním prostoru a dostat tak Stage On Mars k co nejvíce lidem.

David Vais založil Logport v roce 2018 s myšlenkou oživit staré a již nevyužívané plochy ve městech, tzv. „brownfieldy“, prostřednictvím výstavby moderních komerčních zón podporujících klíčovou městskou infrastrukturu

-mav-