Železný chce s TV Barrandov získat 10% podíl

čtvrtek, 24. října 2013, 10:02 TV MediaGuru

Generálním ředitelem TV Barrandov se stává Vladimír Železný. Chce 10% podíl na sledovanosti.

Vladimír Železný se vrací do řízení televizní stanice, od 1. listopadu se stane generálním ředitelem TV Barrandov. Televize jmenování Vladimíra Železného ve čtvrtek oficiálně potvrdila. Železný na pozici generálního ředitele TV Barrandov vystřídá Jaromíra Soukupa, majitele mediální agentury Médea a společnosti Empresa Media.

„Po deseti letech se opět vracím ke své profesní lásce, k televizi. Televize se u nás mezitím příliš neproměnily, ale svět kolem ano. Imponuje mi práce, kterou nový vlastník této televize se skupinou Médea odvedl. Chci pomoci přeskočit první laťku k úspěchu, a tou je 10% divácký podíl. Ale je to jen první skok. Ten další míří mnohem výš, jinak bych tu nebyl,“ řekl Železný.  

Průměrný celodenní podíl TV Barrandov na sledovanosti se v letošním září pohyboval na necelých 4 % (3,98 %, 15+) a v celkovém podílu se před TV Barrandov dostaly i stanice zastupované společností Atmedia. Sledovanost TV Barrandov se za poslední rok snížila: v meziročním srovnání poklesla v letošním září o více než jeden procentní bod (-1,3, celý den, D15+).

 „Jsem rád, že se Vladimír Železný postavil do vedení Televize Barrandov. Jeho zkušeností si velmi vážím a jsem si jistý, že společně posuneme televizi opět o velký kus dopředu,“ řekl Jaromír Soukup, předseda představenstva Empresa Media.

Ve vedení TV Barrandov jde už o čtvrtou změnu na postu generálního ředitele od loňského června, kdy z vedení odešla Janka Vozárová. Nahradila ji Martina Lišková, krátce poté byl do vedení jmenován Roman Bradáč, kterého letos na jaře střídal Jaromír Soukup.

Televizi Barrandov provozuje společnost Barrandov Televizní Studio; tu letos v červnu převzala vydavatelská společnost Empresa Media. Představenstvo společnosti Barrandov Televizní Studio zůstává beze změn, tvoří ho i nadále jeho předseda Jaromír Soukup a výkonná ředitelka Televize Barrandov Marcela Hrdá.

Foto: TV Barrandov

-mav-