ČT díky olympiádě v únoru nejsilnější skupinou

úterý, 04. března 2014, 10:51 TV MediaGuru

Díky olympijskému vysílání se stanice České televize staly v únoru nejsledovanějšími.

Souhrnný průměrný podíl stanic České televize v celodenním vysílání dosáhl v únoru 37 % ve skupině diváků starších 15 let. Bylo to o 7,5 procentního bodu (pb) více než v letošním lednu a o necelých 7 procentních bodů víc než ve stejném loňském období. Souhrnný podíl satnic ČT byl nejvyšší také v mladší skupině 15-54.

K takovému růstu pomohl kanál ČT Sport, který si díky vysílání zimní olympiády v Soči meziročně polepšil o 8 bodů, v mladší skupině diváků 15-54 dokonce o 10 bodů. S podílem 12,5 % byl sportovní kanál v únoru čtvrtou nejsledovanější tuzemskou stanicí. Pro ČT Sportšlo o rekordní čísla.

V celodenním vysílání se ve srovnání s lednem ve skupině diváků nad 15 let snížil podíl skupiny Nova, a to o víc než dva body a o téměř dva body skupině Prima. Olympijské vysílání odčerpalo diváky také ostatním stanicím, které ve srovnání s lednem poklesly rovněž o dva procentní body.

V meziročním srovnání si stále mírný růst udržují v celodenním vysílání skupina Nova a stanice Atmedia.

Vývoj podílu na sledovanosti (%), II/2014, celý den

Vývoj podílu na sledovanosti (%), únor 2014, prime-time

Podíl TV skupin (%), únor 2014, celý den, D15+/D15-54

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-

Upozornění: Provozovatel MediaGuru.cz, společnost PHD, je řádným odběratelem dat ATO. Přejímání těchto dat a jejich další šíření bez souhlasu PHD je výslovně zakázáno.