Bývalá Sanoma míří do sídla Astrosatu, je zde i VLP

úterý, 24. března 2015, 07:00 Tisk MediaGuru

Obě části společnosti Astrosat Media budou mít kanceláře na stejné adrese.

Obě části společnosti Astrosat Media, která vznikla fúzí bývalého vydavatelství Sanoma a společnosti Astrosat, se na konci dubna sestěhují do sídla Astrosat Media. Oficiální sídlo Astrosat Media je v pražské Uhříněvsi, kde sídlí i vydavatel regionálních deníků Deník, společnost Vltava-Labe-Press (VLP).

Bývalá Sanoma má už několik let pronajaté prostory v blízkosti Pražského povstání, kterých po převzetí společností Astrosat využívá jako detašovaného pracoviště pro své lifestylové a tradiční tituly. Teď ale všechny tituly Astrosat Media míří do pražské Uhříněvsi. V té už v současnosti sídlí redakce programových TV časopisů a také Magazínu Šíp (tj. tituly původního Astrosatu), stejně jako inzertní oddělení.

Důvody tohoto přesunu jsou především organizační a provozní. Představují zejména snížení nákladů, jelikož budova v Uhříněvsi je v majetku skupiny Vltava-Labe-Press. Za pronájem kanceláří v sídle bývalé Sanomy platí vydavatel podle znaleckého posudku nájemné ve výši 3,3 mil. Kč měsíčně plus služby. Právě snížení výše nájemného má být jedním z kroků, které by mohly vést k lepšímu výsledku hospodaření společnosti po změně majitele. Ten také očekává snížení režijních nákladů za úspory platů některých manažerských pozic, které byly zrušeny a za úspory díky synergiím v tisku a v distribuci.

Astrosat Media zastřešuje všechny magazíny z vydavatelské skupiny Vltava-Labe-Press.  Většinově (51 %) je vlastněna VLP a menšinově (49 %) německou mediální firmou Rtv (skupina Arvato/Bertelsmann).

-mav-