Nejvíce konzumovanou značkou je Coca-Cola

středa, 29. května 2013, 07:10 Výzkum MediaGuru

Analýza spotřebitelského chování ve 32 zemích ukazuje 50 značek, které lidé na Zemi nejvíce konzumují.

Agentura Kantar Worldpanel, zabývající se studiem spotřebitelského chování, představila žebříček 50 světových FMCG značek, které lidé na Zemi nejvíce konzumují. Žebříček Brand Footprint je sestaven podle indikátoru Consumer Reach Point, jenž v sobě kombinuje tři hodnoty: počet domácností v zemi, počet domácností, které danou značku kupují (penetrace), a frekvenci jejího nákupu. Díky tomu je pak možné pozorovat, jaký potenciál globálního růstu FMCG značky mají.

Průzkum, na jehož základě je žebříček sestaven, probíhal loni ve 32 zemích světa. Pozorovány byly značky rychloobrátkového zboží v oblasti nápojů, potravin, zdraví a krásy a prostředků pro domácnost. Naopak nebyly zahrnuty značky z oblasti krmiva pro zvířata, čerstvého jídla, dětských plenek, baterií a alkoholických a tabákových výrobků.

První místo v žebříčku obsadila značka Coca-Cola, kterou si kupuje 43,9 % domácností téměř 15krát ročně. Hned za ní je značka Colgate, již kupuje až 65,4 % domácností průměrně šestkrát ročně. Je to jediná značka na světě, kterou si koupí více než polovina domácností na světě. Na třetím místě se umístila značka Nescafé, poté Pepsi a značka mýdla Lifebuoy.

Brand Footprint - Prvních deset značek

Kompletní seznam naleznete zde.

-kch-