Sabinu Slonkovovou nahradí v MF Dnes Jaroslav Plesl

pondělí, 30. června 2014, 13:51 Lidé, Tisk MediaGuru

Z vedení deníku MF Dnes odejde šéfredaktorka Sabina Slonková, nahradí ji Jaroslav Plesl.

Sabina Slonková, šéfredaktora deníku MF Dnes, odejde ze své funkce. Novým šéfredaktorem deníku se stane Jaroslav Plesl, dosavadní šéf týdeníku Týden. Mafra odchod Slonkové a příchod Plesla potvrdila v pondělí odpoledne.

Slonková odchází na vlastní žádost: „Děkujeme Sabině za odvedenou práci a do dalších kroků jak osobních, tak pracovních jí přejeme hodně spokojenosti s tím, že u nás má dveře vždy otevřené,“ uvedl předseda představenstva společnosti Mafra Štěpán Košík.

Sabina Slonková pro MediaGuru.cz dodala, že výpověď podává pro názorové neshody s vedením firmy o obsah deníku. „Moje názory na obsah se diametrálně rozcházejí se zbytkem vedení firmy," sdělila Slonková bez bližších detailů.

Mediální skupina Mafra tak stále mění složení svého managementu a klíčových postů. Do vedení deníku přišla Sabina Slonková od ledna letošního roku. Řízení deníku se ujala společně s Jiřím Kubíkem, který byl jmenován na post ředitele redakce.

V minulém týdnu oznámila Mafra odchod Jakuba Ungera z pozice regionálního ředitele skupiny. Do Mafry zamířily v posledních měsících nové tváře: Miloslava Nováková, Kateřina Jelínková či František Nachtigall. Řízení Ecopressu se pak ujal Vladimír Mužík.

Jaroslav Plesl je dalším, který do skupiny Mafra přichází z vydavatelské společnosti Empresa Media. Odtud už přišli právě Nachtigall a Jelínková. Plesl se řízení Týdne ujal poté, co Nachtigall z Empresy letos na jaře odešel. Do té doby byl zástupcem šéfredaktora.

„Je mi ctí, že dostávám příležitost vést deník, který od roku 1989 udává směr moderní české žurnalistiky," uvedl ke svému nástupu Jaroslav Plesl.

-mav-