Jan Andruško nastupuje do White & Case

úterý, 16. února 2016, 09:01 Lidé MediaGuru

Stane se součástí týmu pro fúze a akvizice pro střední a východní Evropu.

Globální právní firma White & Case LLP získala do týmu pro fúze a akvizice pro střední a východní Evropu Jana Andruška, který nastupuje do pražské kanceláře na pozici mezinárodního partnera a stane se tak společníkem v rámci globální struktury této společnosti.

Příchod Jana Andruška má dokládat strategické zaměření firmy směrem k dalšímu růstu v oblasti fúzí a akvizic. Andruško je odborníkem na fúze a akvizice, obecnou korporátní problematiku, mediální právo, řešení sporů a mezinárodní arbitráže, se zaměřením na technologie, média a telekomunikace, infrastrukturu a energetiku.

Andruško kromě provozování soukromé právní praxe také v letech 2011 až 2013 působil ve funkci generálního ředitele Nova Group a jednatele CET 21. K White & Case přichází z české právní firmy Kortlík Bourgeault Andruško, jíž je zakladatelem a vedoucím partnerem.

„Příchod Jana Andruška upevní naši vedoucí pozici v oblasti fúzí a akvizic a zároveň doplní partnerský tým o unikátní znalost v oblastech telekomunikací, médií a technologií. Právě v těchto strategických oblastech očekáváme vysokou aktivitu a Jan bude hlavním partnerem v regionu střední a východní Evropy zodpovědný za tuto praxi v rámci White & Case,“ uvedl David Plch, řídící partner pražské kanceláře.

„White & Case považuji dlouhodobě za nejsilnějšího globálního hráče na poli poskytování právních služeb nejen v České republice, ale i v celém regionu střední a východní Evropy. Na této velmi silné a široké platformě budu mít příležitost připojit se ke špičkovému regionálnímu i globálnímu týmu partnerů a právníků a uplatnit na té nejvyšší kvalitativní úrovni své dlouhodobé zkušenosti nejen z oblasti poskytování právních služeb, ale také své praktické zkušenosti a strategické znalosti z oblasti fúzí a akvizic se zaměřením na média, telekomunikace a nové technologie,“ komentuje svou novou roli Jan Andruško.

V loňském roce kanceláře White & Case v rámci regionu střední a východní Evropy poskytovaly poradenství při transakcích v celkové hodnotě 6,2 miliardy eur. Nezávislá informační agentura Mergermarket ji v rámci udílení cen European M&A Awards za rok 2015 vyhlásila Právní firmou roku ve střední a východní Evropě. White & Case poskytovala např. poradenství globální investiční skupině Rockaway Capital při její akvizici druhého největšího e-shopu v Česku Mall.cz a největšího cenového srovnávače Heureka.cz. 

-mav-