Do představenstva PNS jde Kadeřávek z Rockaway

pátek, 09. prosince 2016, 06:55 Lidé, Tisk MediaGuru

Po odchodu Františka Čermáka je představenstvo PNS doplněno o Jindřicha Kadeřávka.

Jindřich Kadeřávek je podle informací MediaGuru.cz nově jmenovaným místopředsedou představenstva společnosti PNS, největšího distributora periodického tisku v České republice. Přichází ze skupiny Rockaway, jehož součástí je i společnost Mall.cz, kde aktivně působil od roku 2009. V představenstvu PNS nahrazuje Františka Čermáka, který v PNS skončil letos na podzim na základě rozhodnutí dozorčí rady.

Představenstvo PNS je tříčlenné. Předsedou představenstva je Petr Novák, členem představenstva František Ureš. 

Rozhodujícími akcionáři PNS jsou vydavatelské skupiny Vltava Labe Media (35,04 %), Czech News Center (27,02 %) a Mafra (26,27 %). Do akcionářské struktury patří ještě Bauer Media (11,24 %).

Rockaway získala do portfolia v loňském roce e-shop Mall.cz a srovnávač Heureka.cz. Obchod financovali Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, majitelé skupiny Czech News Center (CNC). Kadeřávek je tak v představenstvu vyslancem skupiny CNC, Petr Novák skupiny Mafra a František Ureš skupiny VLM.

Jindřich Kadeřávek zodpovídal v Mall.cz za řízení obchodních týmů neelektro kategorií. V rámci firmy řídil prodeje v Česku, Slovensku, Polsku, Maďarsku a Slovinsku a patřil do top managementu firmy. Poslední dva roky zastává pozici generálního ředitele firmy Uloženka, která je rovněž součástí skupiny Rockaway.

PNS dosáhla v roce 2015 konsolidovaných výnosů ve výši 3,21 mld. Kč, což bylo o 4,7 % méně oproti roku 2014. Konsolidovaný hospodářský výsledek po zdanění ale meziročně stoupl o 33 % na 33,8 mil. Kč.

-mav-