Média se spojila v tendru na Regionální potravinu

pondělí, 23. ledna 2012, 03:30 Reklama MediaGuru

Do tendru na podporu značky Regionální potravina se přihlásilo i konsorcium tří silných českých médií, které bojuje o státní zakázku.

Do tendru na Regionální potravinu, zakázku v hodnotě 63 mil. Kč, kterou vypsal Státní zemědělský Intervenční fond (SZIF), vstoupilo konsorcium tří silných českých médií, která chtějí státní zakázku získat.

Ve společném konsorciu jsou dominantní vydavatelství v segmentu regionálních deníků Vltava-Labe-Press, dále největší regionální tuzemská rádiová společnost Media Bohemia a za televizní média TV Nova.

Předmětem zakázky je zajištění marketingové, mediální a PR kampaně, jejímž cílem je podpořit poptávku po regionálních potravinách. Kampaň se má také zaměřit na podporu prodeje regionálních potravin v jednotlivých krajích ČR a propagovat je přímo v místě prodeje.

Právě z tohoto důvodu se nejsilnější regionální tuzemská média ve spojení s TV Nova rozhodla do tendru vstoupit. V takovém spojení zasahují všechny klíčové mediatypy, protože společnost Media Bohemia prostřednictvím svého internetového zastupitelství Impression Media operuje i na internetovém trhu. Onlinová média navíc figurují v portfoliu i ostatních subjektů ze společné nabídky.

“Přihlásili jsme se, protože je to zadání jako šité pro regionální Deníky. Umíme oslovit obyvatele více než sedmdesáti míst, a to buď specificky lokálně, nebo regionálně, ale i celostátně a poskytnout jim informace, které propojí farmáře napřímo se spotřebiteli regionálních potravin. Naše zkušenosti jsou nezaměnitelné,” zdůvodnila rozhodnutí generální ředitelka Vltava-Labe-Press Jitka Bosáková v textu, který informoval čtenáře regionálního Deníku.

Média ve společné nabídce přicházejí mimo jiné s možnostmi podpory regionálních potravin i formou speciálních a product placementových aktivit ve svých titulech či pořadech.

Podle informací MediaGuru.cz se má ve finále tendru rozhodnout mezi agenturou Ogilvy a právě konsorciem zmíněných médií. Celkem se do tendru přihlásilo pět subjektů, mezi nimi např. i mediální agentura MediaCom nebo společnost Production.

O vítězi by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech. Nebývá přitom příliš zvykem, aby se přímo média ucházela o státní zakázku. Většinou o ni usilují agentury, které si s médii dojednají podmínky.

Potravinářská komora už v minulém týdnu vybrala na propagaci potravin s evropskou ochrannou známkou agenturu Dorland, která se jako jediná zúčastnila výběrového řízení.

-mav-