Ceny pro nejlepší evropské printy

sobota, 16. června 2012, 11:20 Reklama, Tisk MediaGuru

13. ročník AdPrint Festivalu rozdal ceny nejlepším tištěným reklamám v Evropě. Agenturou roku se stala Publicis Conseil – Paris.

AdPrint je jediným evropským festivalem, který je věnován pouze a jedině tištěným reklamám. V oblasti reklamy bylo letos rozdáno celkem 23 cen v pěti kategoriích: Print, Outdoor, Poster, Print&OOH Crafts a Print&OOH Individuals. Dále byla oceněna 14 cenami i designová práce v kategorii Graphic Design a Design Crafts.

Agenturou roku se stala francouzská agentura Publicis Conseil – Paris, která byla oceněna celkem třikrát.

V kategorii Print získala cenu za nejlepší reklamu pro automotive s názvem „F1“, ve které podtrhla žlutou barvu značky Renault a skutečnost, že porazila v loňském roce několikrát červenou stáj Ferrari v závodech Formule 1.

Dále byla oceněna za svou kampaň „Wetsuit“ (Neoprén) v podkategorii Zboží dlouhodobé potřeby, která byla vytvořena pro společnost Soöruz vyrábějící surfařské vybavení.

V kategorii Outdoor zvítězila kampaň „Incivilities“ (Nezdvořilosti) pro pařížský dopravní podnik RATP, která upozorňuje na pravidla slušného chování v městských hromadných prostředcích.

Za nejlepší kampaň v oblasti Služeb byla vybrána kampaň „Doladíme Vaše podnikání“ pro společnost Software602 od české agentury Saatchi & Saatchi.

Ocenění za kampaň propagující sociální služby či zvyšování veřejného povědomí si rozdělily dvě agentury: rumunská agentura Mercury360 byla oceněna za svou kampaň The Shadow (Stín), vytvořenou pro neziskovou organizaci HelpAutism.ro.

Druhé ocenění si odnesla německá agentura Schneiders Kommunikation für Lebensart za kampaň Besser mit (Lépe s) na podporu zvýšení povědomí o AIDS.

V kategorii Outdoor zaujala italská agentura JWT Rome se svou kampaní Holidays (Dovolená) na tablety Imodium společnosti Johnson&Johnson.

Za nejlepší outdoorovou kampaň s tematikou automotivu bodovala kampaň 4 Horses for 4Matic (4 koně 4Maticu) pro Mercedes-Benz pocházející od švýcarské agentury Jung von Matt / Limmat.

Zajímavou oceněnou prací se prezentovala agentura Demner, Merlicek & Bergmann Werbegesellschaft mbH, která pro nábytkářskou firmu Mömax vytvořila kouřící CLV vonící jako pečené maso, kterým chtěla upozornit na aktuální nabídku kuchyní.

V kategorii Print&OOH Crafts byla oceněna za nejlepší práci s fotografií rumunská agentura Tempo Advertising, kterou vytvořila pro neziskovou organizaci World Vision.

Ocenění za práci s ilustrací si odnesla slovenská agentura Jandl za kampaň pro Kiss Rádio.

Přehled všech ocenění naleznete zde.

-kch-