Omnicom se nezúčastní mediálního tendru REWE

čtvrtek, 31. ledna 2013, 02:52 Marketing, Reklama MediaGuru

Účast v tendru, do kterého je pozvána i agentura, která své podmínky nesplnila, nepovažuje za smysluplnou.

Omnicom Media Group se nezúčastní nového ověřování cenových podmínek pro nákup televizní reklamy, které otevřela společnost REWE. Důvodem je skutečnost, že do výběrového řízení byla znovu pozvána i agentura Médea, která se svojí nabídkou u zadavatele uspěla v tendru na konci loňského roku, ale kterou nebyla schopná splnit.

Pavel Kejla, managing director nákupního sdružení Opera, které zajišťuje nákup mediálního prostoru pro klienty Omnicom Media Group, nevidí smysl v tom, aby se Omnicom účastnil tendru  v případě, kdy nabídku bude znovu předkládat i agentura, kvůli které se ověřování cen opakuje. „Takový postup nedává smysl a problém, který trhu způsobují nerealizovatelné nabídky, ještě umocní. Takto bychom mohli tendrovat donekonečna,“ říká.

REWE, pod kterou spadají obchodní řetězce Billa a Penny Market, s žádostí o cenové nabídky znovu oslovila mediální agentury na konci minulého týdne. Před koncem roku přitom svůj tendr uzavřela, když se nákup médií pro obě zmíněné značky rozhodla koncentrovat pod agenturu Médea.

-mav-