Kanály ČT:D a ČT art zvýšily pokrytí, jsou v MUX 3

středa, 09. října 2013, 14:32 Aktuality MediaGuru

Dva nové kanály České televize, ČT :D a ČT art, vstoupily do celoplošného multiplexu 3 (MUX 3). Od středy tak mají v pozemním vysílání pokrytí na více než 95 % území České republiky. Česká televize se na šíření obou kanálů v multiplexu 3 domluvila s Českými Radiokomunikacemi.

Nové kanály ČT :D a ČT art byly spuštěny 31. 8. v multiplexu 1a, diváci si ale stěžovali na nízké pokrytí a dostupnost kanálu. „Od počátku jsme avizovali, že po startu ČT :D a ČT art bude v některých oblastech horší signál, a byli jsme připraveni intenzivně pracovat na tom, abychom plného pokrytí dosáhli co nejdříve. Nyní se ale otevřela možnost mnohem širší spolupráce s Českými Radiokomunikacemi, která mimo jiné znamená i takřka okamžité plné pokrytí formou převzatého vysílání,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Vysílání kanálů ČT :D a ČT art tak bude nyní šířeno jak v multiplexu 1a, tak jako převzaté vysílání v multiplexu 3.

Dohoda České televize a Českých Radiokomunikací, které multiplex 3 pro převzaté vysílání poskytly, byla uzavřena v rámci představy o dlouhodobé strategické spolupráci.

Česká televize prozatím neplánuje, že by přesunula dětské pořady, které se v tuto chvíli vysílají na ČT1 a ČT2, pouze na dětskou stanici. Kouzelná školka, večerníček i další dětské formáty zůstávají i na ostatních kanálech.

-mav-