Krásně vypečené vánoční reklamy

úterý, 24. prosince 2013, 13:38 Reklama MediaGuru

Perníčky jsou oblíbeným motivem vánoční reklamy. Podívejte se, s jakými nápady přišli kreativci. Přejeme všem čtenářům klidné a šťastné Vánoce.

Reklama nemusí nutně působit jen audiovizuálně. Vánoční období plné vůní a chutí přímo vybízí k tomu, aby oslovovala i naše chuťové buňky, a zhostit se toho mohou třeba vánoční perníčky.

Perník má ve vánočních tradicích svou nezastupitelnou roli, a to nejen v České republice. Například londýnský obchodní dům Selfridges vyzdobil perníkem ústřední výlohu na Oxfordské třídě. Více než 400 hodin práce trvalo vytvořit architektonické skvosty anglické metropole, jako je Big Ben či Tower Bridge.

Perníková výloha obchodního domu Selfridges

V norském Bergenu je každý rok vztyčeno celé perníkové městečko. Na stavbě a výzdobě více než 2 000 domů se podílejí hlavně děti.

V reklamě pak dostane roli perník také většinou jen na Vánoce.  Loni se například dostal do komunikace České spořitelny.

Vánoční přání České spořitelny

Ve světových kampaních pak většinou  vystupuje coby pohádková postavička Perníček, který se v letošních Vánocích objevil v reklamě hned několikrát. Nejdříve se v životní velikosti objevoval ve spotu amerického obchodního řetězce Kmart, který jej neváhal vysílat již od září, kdy na většině území Spojených států panovaly slušně letní teploty. Nutno dodat, že za to Kmart schytal od americké veřejnosti značnou kritiku.

V již přiměřenějším čase se začal Perníček objevovat také v reklamě na britský obchodní řetězec Morrisons, kde zve s písní na rtech k vánočnímu hodování.

Před několika lety se Perníček i se svou rodinou stal hlavním hrdinou spotu kampaně společnosti AT&T.

A nakonec své si Perníček zažil i se zubní pastou Aquafresh.

-kch-