Slovenský projekt Deníku N odstartoval na webu

pondělí, 05. ledna 2015, 00:44 Aktuality, Internet & Mobil, Slovensko MediaGuru

Novou podobu webu představil v nedělních nočních hodinách slovenský zpravodajský Projekt N, který se přejmenoval na Deník N. Jeho zakladatelé, bývalí redaktoři deníku Sme, už loni uvedli, že zpravodajský web by měl v prvním čtvrtletí roku 2015 doplnit tištěný deník.

Podporu novému projektu vyjádřili i spolumajitelé slovenské softwarové firmy Eset, která patří k nejúspěšnějším firmám v segmentu informačních technologií na Slovensku. Uvedli, že jsou připraveni investičně vstoupit do vznikajícího deníku. Do startu nového projektu mají vložit až jeden milion eur.

Ambicí nového projektu je stát se silným slovenským médiem. „Myslíme si, že na Slovensku je místo, aby to nebyl jen doplňkový web. Chceme být reálným zdrojem kvalitních informací. Mám pocit, že je ještě čas udělat slušný projekt se slušnou žurnalistikou, na Slovensku za chvíli takový prostor nebude,“ popsal při svém vystoupení na Czech Internet Forum loni v říjnu šéfredaktor deníku Matúš Kostolný.

Několik desítek redaktorů listů Sme, tedy značná část redakce, podalo výpověď kvůli tomu, že se finanční skupina Penta stala finančním partnerem společnosti Namav, nového spolumajitele Sme.

-mav-